- Algemeen
- Openbaar groen
- Machines & Materieel
- Tuinaanleg & Onderhoud
- Digitalisering & Software
- Sportvelden
Met de aankomende vakbeurs van GroenTechniek Holland (GTH) in het vooruitzicht, is de organisatie ervan al volop aan de gang. Deze beurs, die zich in oppervlakte de grootste van de Benelux mag noemen, gaat in september voor de tweede keer in combinatie met de AgroTechniek Holland (ATH) georganiseerd worden. De aanloop ernaartoe zal in ieder geval een stuk minder hectisch zijn dan die van 2022, vertelt beursmanager Willem Bierema. “We kwamen toen net uit corona, waardoor we in een hele korte tijd een enorme beurs uit de grond moesten stampen. Daar hebben we nu gelukkig geen last van.”
Voor Bierema was de keus om de GTH gezamenlijk met de ATH te organiseren eigenlijk heel simpel. “Beide beurzen vielen binnen de organisatie van Fedecom waardoor we goed inzicht hadden in de bezoekers- en exposantenpopulatie. We zagen dat er heel veel dubbelingen in zaten. Denk aan agrarische loonwerkers die ook veel in de groensector werkten of hoveniers die een grote trekker wilden die voorheen meer voor de landbouw bestemd was. Het werd allemaal wat diffuser en daar moet je als beursorganisatie op inspringen.”
Dit pakte erg goed uit. De beurs werd in 2022 bijzonder goed bezocht. Voor de aankomende beurs kan de organisatie wederom rekenen op grote belangstelling onder de exposanten. Mede door een vroegboekactie die op 1 maart afliep, zijn een flink deel van de stands al geboekt. “Van deze vroegboekperiode is goed gebruik gemaakt,” vindt Bierema. “We zitten nu al op meer dan 80%.” Dit levert niet alleen exposanten, maar ook de organisatie voordelen op. “Voor ons is het prettig omdat we zo al vroeg de plattegrond kunnen intekenen. Daarbij nemen we ervaringen uit de laatste editie mee om verbeteringen door te voeren in de looproute. Voor de dynamiek gaan we standhouders ook een andere plek geven.” Naast oude bekenden ziet Bierema ook nieuwkomers afkomen op de beurs. “Ik zie er nu al wat nieuwe ondernemers tussen zitten, maar ik verwacht nog meer aanmeldingen verderop in het jaar. Dat is echt mooi om te zien.”
Als vanouds zal er weer een hoop te zien en te beleven zijn, waaronder de uitreiking van de innovatieprijzen het Gouden Klavertje Vier, de Bronzen Sikkel en de publieksprijzen. Maar ook het Zo-goed-als-nieuw paviljoen met jong gebruikte machines en de themapaviljoens zullen weer terug te vinden zijn op de vakbeurs. “Voor dit jaar is schoon en emissieloos bouwen voor de groentechniek het thema. Dat was voorheen zero emissie, maar we willen dat nu breder trekken. Regelgeving rondom alles wat met bouwen te maken heeft, zoals weg, water- of woningbouw wordt steeds strenger. Dus als er eisen zijn omtrent geluiduitstoot, emissie of stikstof, dan zullen daar vanuit de sector technische innovaties voor worden gebouwd om zo`n project te laten slagen.”
Het enorme grasveld in Biddinghuizen biedt genoeg ruimte voor verschillende demonstratieveldjes waar de nieuwste technieken kunnen worden getoond en uitgeprobeerd. “Denk aan de maairobots uit de groentechniek. Dit komt nu ook in de landbouw op, dus we zullen daar een autonome robot- en werktuigenpaviljoen neerzetten waar je de nieuwste innovaties uit de agrotechniek kunt bekijken. Dan moet je denken aan drones, sensoren en robots. Daar zullen we ook politieke partijen en beleidsmakers voor uitnodigen, zodat we kunnen laten zien dat de sector oplossingen heeft voor problemen waar de politiek nu voor staat. Met deze themapaviljoens willen we altijd actuele en vernieuwende informatie en inspiratie meegeven aan bezoekers. Dat is ook de reden dat we de vakbeurs maar één keer per twee jaar organiseren. Zo krijgt iedereen de tijd om echt nieuwe dingen te laten zien.”
De vakbeurzen GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland vinden plaats op woensdag 11 tot en met zaterdag 14 september 2024 op het beursterrein in Biddinghuizen.
Neem dan rechtstreeks contact op met Fedecom Fairs.
Contact opnemen