Platform voor de tuin- en groenprofessional
​Brabants bedrijf levert heggensnoeiers aan 15 landen

​Brabants bedrijf levert heggensnoeiers aan 15 landen

Dat moet zo ongeveer de gedachte zijn geweest van Erwin Hommen toen hij in 2009 zijn eerste eigen heggensnoeier op de markt bracht. Becx Machines B.V. was geboren en is sindsdien uitgegroeid tot de specialist op het gebied van heggensnoeiers, onkruidborstels en kantensnijders voor de professionele groenmarkt.

Directeur Erwin Hommen: “Desnoods sleutel ik zelf mee.”

Tegenwoordig beschikt Becx Machines over een enorm breed assortiment machines om machinaal heggen te snoeien en voor de mechanische onkruidbestrijding. Hoe heeft het bedrijf zo snel kunnen groeien? Hommen licht toe: “Bij Becx Machines passen we een aantal kernprincipes toe. We geloven in een platte organisatie en korte lijnen, ook naar externe partijen. Daar bedoel ik natuurlijk onze dealers en eindklanten mee, maar ook onze leveranciers. Bij de ontwikkeling van prototypes en de productie van series houden we alles in of kort bij huis. Zo borgen we de behoeften van onze klanten en uiteraard de kwaliteit.”

De machinist moet bij voorkeur in één werkgang de gevraagde taak kunnen uitvoeren.

Vanuit het Brabantse Moergestel wordt momenteel een netwerk van dealers in 15 landen bediend, zowel binnen als buiten Europa. Dat mag best bijzonder genoemd worden en het bewijst dat Becx Machines in een marktbehoefte voorziet die door andere merken niet wordt ingevuld. 

Kwaliteit

Het toepassen van innovaties is nodig om de kwaliteit die de professionele groenmarkt vraagt, te kunnen blijven bieden. Zo is er recent geïnvesteerd in een Cobot die bij het laswerk van de constructiedelen wordt ingezet. Vooral bij ronde lassen en bij onregelmatige vormen zie je echt het verschil tussen handwerk of een las van de Cobot. Deze laatste is 100 procent consistent binnen een serie en de lassen zijn gelijkmatiger; het is de investering meer dan waard. Uiteraard moet ook een perfecte las worden beschermd tegen de elementen. Daarom worden alle stalen delen van de snoeiers en borstels gestraald en voorzien van twee lagen poedercoating. Zo wordt de langst mogelijke levensduur van de constructie geborgd. Voor de hydraulische, elektrische en mechanische componenten worden alleen A-merken toegepast. Ook die principiële keuze zorgt ervoor dat de klant jarenlang en storingsvrij kan werken met zijn machine.

Recent is geïnvesteerd in een Cobot die bij het laswerk van de constructiedelen wordt ingezet.

Tijd

Naast kwaliteit vormt de factor tijd een belangrijk element in het ontwerp van de snoeiers en borstels. De machinist moet bij voorkeur in één werkgang de gevraagde taak kunnen uitvoeren. Daarbij worden uiteraard geen concessies gedaan aan de kwaliteit van het geleverde werk. Bij heggensnoeiers betekent dit dat ze een zeer zuiver snoeibeeld leveren en dat ze een uitstekende mulch-werking hebben. Bij onkruidborstels wordt bijvoorbeeld een (gras)kantensnijder toegevoegd om ook in één gang de klus te klaren.

Veiligheid

Natuurlijk speelt veiligheid ook een belangrijke rol bij het ontwerp en gebruik van de snoeiers en onkruidborstels. Zo worden zo veel mogelijk stalen afschermingsdelen toegepast en daarbij wordt niet bezuinigd op plaatdikte. Het moet gewoon goed en veilig zijn. Ook bij het hydraulisch systeem worden veiligheids-hydraulica-elementen toegepast. Dit alles wordt natuurlijk gedaan met het oog op de veiligheid van zowel de machinist als eventuele passanten.

Maatwerk

De heggensnoeiers van Becx Machines zijn aan te bouwen aan bijna alle merken maaiarmen, wielladers, midi-kranen en -gravers, trekkers en andere werktuigdragers. Ze zijn daardoor in te zetten bij alle groenprofessionals en bij ieder project. Vaak is er echter de aanvullende vraag voor maatwerk om de koppeling met het voertuig of maai-arm te realiseren. Ook daarvoor is de kennis en kunde binnen de Becx Machines organisatie aanwezig om de juiste adapter te realiseren. Directeur Erwin Hommen staat nog altijd met beide laarzen in de klei: “Bij Becx Machines gaan we tot het uiterste om onze klanten te bedienen. Als daarbij maatwerk nodig is, dan schuwen we dat niet en desnoods sleutel ik zelf mee om tot een creatieve oplossing te komen. Het eindresultaat staat voorop; een tevreden klant die jarenlang met veel plezier zijn machine gebruikt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details