Platform voor de tuin- en groenprofessional
14e editie Boominfodag een daverend succes!
Jan Willem de Groot opent de 14e Nederlandse Boominfodag, samen met wethouder Cathelijne Bouwkamp (gemeente Arnhem).

14e editie Boominfodag een daverend succes!

Donderdag 11 mei vond de 14e editie van de jaarlijkse Nederlandse Boominfodag plaats. Meer dan 250 geïnteresseerden reisden deze dag af naar de bosrijke omgeving van Yuverta mbo Velp. Bovendien was op deze dag ook de studentenwedstrijd van de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten te aanschouwen en genoten een flinke groep boomliefhebbers van een verdiepende workshop op 12 mei.

De Boominfodag bood twee dagen lang een gevarieerd programma vol informatieve en interactieve activiteiten. Vakgenoten uit binnen- en buitenland namen deel aan lezingen en workshops over verschillende aspecten van boomverzorging, boombescherming en stedelijke vergroening. Opvallend deze middag was dat er, naast de aanwezigheid van boomspecialisten, ook veel geïnteresseerden uit andere aanpalende vakgebieden aanwezig waren: ecologen, landschapsarchitecten, technisch adviseurs en collega’s uit de cultuurtechniek waren onderdeel van de grote bezoekersstroom. Een trend waarvan Stadswerk en Koninklijke VHG hopen dat deze zich de komende edities voortzet.

Initiatiefnemer en inspirator Jan Willem de Groot kijkt tevreden terug op de dag. “De Boominfodag is dé plek waar je jouw passie voor bomen kunt delen met gelijkgestemden en nieuwe inzichten opdoet. De dag is mede een succes geworden door de bijdrage van Gemeente Arnhem, de gastvrije ontvangst van Yuverta mbo Velp en een groot aantal sponsoren.”

Noteer alvast in uw agenda: 15e editie op donderdag 7 maart 2024

Tijdens de opening van de Boominfodag werd de volgende editie aangekondigd. De 15e editie van de Boominfodag vindt plaats op donderdag 7 maart 2024. Maarten Loeffen, directeur van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland licht de keus voor het begin van het kalenderjaar toe: “We zijn ontzettend blij met de opkomst dit jaar. In de maand mei wordt enorm veel georganiseerd. Dat zoveel mensen kiezen om naar de Nederlandse Boominfodag komen, doet ons enorm goed en toont het belang van het evenement. Op basis van een peiling onder onze leden en om ook andere boomspecialisten te kunnen verwelkomen, hebben we ervoor gekozen om de 15e editie in maart te organiseren.”

Ook Marc van Rosmalen, directeur van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), onderstreept het belang van het uitwisselen van kennis en inzichten op het gebied van bomen. “Bomen vervullen een vitale rol in onze leefomgeving, en deze rol wordt alleen maar nadrukkelijker. Daarom is het belangrijk dat we onze kennis en ervaring hierover blijven doorontwikkelen en met elkaar delen.” De organisatoren zijn nog op zoek naar een locatie voor de komende editie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden bij Stadswerk.

Werken aan een Future Green City

Net als voorgaande edities zijn brancheorganisaties Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland de organisatoren van de Nederlandse Boominfodag, in samenwerking met Jan Willem de Groot. Stevig geworteld in het hier- en nu werken Stadswerk en VHG aan de ontwikkeling van een Future Green City. Nederland in 2040; een netwerk van duurzaam en adaptief ontworpen en ingerichte steden en dorpen. De jaarlijks terugkerende Nederlandse Boominfodag speelt hierin een belangrijke rol.

Blijf op de hoogte

Voor meer informatie over het congres kunt u terecht op de website van de Nederlandse Boominfodag. Volg ook de Nederlandse Boominfodag op social media of schrijf u in op de website www.boominfodag.nl om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details