Platform voor de tuin- en groenprofessional
355 mm Bandenzaag op accu evenaart  zijn brandstof equivalenten, maar dan met  vele voordelen.

355 mm Bandenzaag op accu evenaart zijn brandstof equivalenten, maar dan met vele voordelen.

De CE001GZ is een professionele krachtige, perfect gebalanceerde en milieuvriendelijke doorslijper. Omdat hij op 2 XGT 40 V Max accu’s werkt kun je er snoerloos mee doorslijpen bij de aanleg van tuinen, openbaar groen en straat werkzaamheden. Werken met een stinkende, knetterende, door brandstof aangedreven doorslijper is niet meer nodig en de risico’s van kwartsstof worden beperkt door de standaard wateraansluiting. Ook het tijdrovende en brandgevaarlijke brandstof bijvullen is voorbij; voortaan vervang je de accu’s met een handbeweging en kun je meteen weer verder.

Het 2×40 V Max. XGT-platform is het accuplatform voor de groenprofessional, uniek door zijn brede uitwisselbaarheid, kracht en prestatie. (Jordi van Efferen, Dura Vermeer Bouw Midden West, Cruqius).

De CE001GZ heeft met zijn 355 mm doorslijpschijf een slijpdiepte van maar liefst 127 mm. Dat is perfect voor de dagelijkse klussen bij aanleg van trottoirs, bestrating en tegelvloeren. Bij het doorslijpen van steenachtige materialen ontstaat kwartsstof, inademen kan ernstige longaandoeningen veroorzaken. De opdracht aan zowel werknemers als werkgevers is dat te allen tijde te voorkomen en het juiste gereedschap te gebruiken. Makita heeft doorslijper CE001GZ daarom standaard voorzien van een doseerbare wateraansluiting voor de binding van dit schadelijke kwartsstof. Wil je langere tijd achtereen kunnen werken op plekken zonder watertappunt, gebruik dan de optioneel verkrijgbare kunststof watertank met zijn inhoud van 10 ltr.

Snoerloos en veilig werken

De doorslijper weegt 12,9 kg inclusief twee 5,0 Ah accu’s van Makita’s bekende XGT 40 V Max platform. De krachtige koolborstelloze motor van de CE001GZ levert 3,6 kW aan vermogen. Door zijn perfecte balans is deze accu machine zeer wendbaar en gemakkelijk in gebruik, waardoor je als gebruiker totale bewegingsvrijheid hebt. De doorslijper heeft een elektrische rem, ingebouwde verlichting en accubeveiliging. De veiligheid is mede gewaarborgd door AFT (Active Feedback sensing Technology). Om de gebruiker te beschermen schakelt deze techniek de machine uit wanneer het toerental plotseling vertraagt (bijvoorbeeld door klemmen van de schijf). Gebruik de geïntegreerde wielen voor lange rechte snedes. Door de IPX4 classificering is de CE001GZ uitstekend te gebruiken in weer en wind. De machine wordt standaard geleverd zonder schijf. Optioneel is er een speciaal voor deze machine ontwikkelde diamantschijf beschikbaar, deze schijf zorgt voor minder wrijving en sneller slijpen.

XGT Technologie

XGT 40 V is innovaties in accucellen, laadtechnologie en digitale communicatie tussen machine, accu en lader. Gebaseerd op een 2,5 Ah accu die nagenoeg hetzelfde weegt als een LXT 18 V 5,0 Ah accu en die nog betere prestaties levert. Het zijn accu’s die meer vermogen leveren, langer meegaan op één lading zonder dat ze veel groter of zwaarder zijn. De beste technieken zijn toegepast voor veilig gebruik, zoals AFT. AFT zorgt er voor dat de motor onmiddellijk stopt met draaien zodra de machine vastslaat. Vanwege de kracht van die 40 V Max en 2×40 V Max machines heb je dat ook echt nodig.

Vijf uitvoeringen

CE001GZ 2×40 V Doorslijper 355 mm geleverd zonder accu’s en lader in doos € 1099,00
CE001GM202X 2×40 V Doorslijper 355 mm, met accu’s, 2×4,0Ah en duolader in doos € 1595,00
CE001GM401X 2×40 V Doorslijper 355 mm, met accu’s, 4×4,0Ah en duolader in doos € 1915,00
CE001GT202X 2×40 V Doorslijper 355 mm, met accu’s, 2×5,0Ah en duolader in doos € 1675,00
CE001GT401X 2×40 V Doorslijper 355 mm, met accu’s, 4×5,0Ah en duolader in doos € 2079,00.
De doorslijper is te koop bij Makita en Dolmar dealers. Stuur een mail naar [email protected] om een demo afspraak te maken.

Accessoires

Diamantschijf (E-12996) is speciaal ontwikkeld voor gebruik met de accu doorslijpers in diversen steensoorten. De dikte is 2,8 mm en dat zorgt voor minder wrijving, dus voor langer slijpen. De hoogte van het segment is 8 mm en de speciale zetting van de kleinere diamanten, alsmede de superieure binding, zorgen voor een optimale prestatie. Naast deze diamantschijf is er ook een speciale doorslijpschijf voor metaal beschikbaar (E-12790-5). Door een nieuwe samenstelling kan er sneller en langer worden geslepen. De metaal doorslijpschijven worden alleen in een verpakking met vijf stuks geleverd. Waterdruktank (988394610) kunststof 10 ltr. Voor als je geen vast watertappunt in de buurt hebt, om stofvrij te werken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details