Platform voor de tuin- en groenprofessional
Accurobotmaaiers voor het grote werk
De robotmaaiers zijn zeer geschikt voor het maaien van grote terreinen, zoals sportvelden.

Accurobotmaaiers voor het grote werk

Grasmaaien zonder uitstoot

De robotmaaiers van de RTKn-reeks van Kress maaien grote grasvelden tot wel 36.000 m2 nauwkeurig en efficiënt. Een grensdraad of vaste referentie-antenne is niet nodig; Kress zorgt namelijk voor een eigen netwerk. Het installeren van de robotmaaier is daardoor erg eenvoudig. Om de virtuele grens vast te leggen, loopt de gebruiker met een trolley langs de rand van het gazon. Vervolgens plaatst hij de ontvanger met digitale kaart weer op de maaier. De Moving Action Plan (MAP)-technologie zorgt voor een efficiënte maaibeurt. De maaiers zijn daarnaast voorzien van een obstakelontwijkend systeem en een zwevend maaidek dat zich aanpast aan oneffenheden in het terrein. 

Een grensdraad of vaste referentie-antenne is niet nodig.

Professionele snellaadaccu’s

De 8-minute CyberPack-accu’s van Kress laden volledig op in acht minuten. Ze zijn te gebruiken in verschillende snoerloze machines: van grastrimmers en bosmaaiers tot kettingzagen, rugblazers en zelfrijdende maaiers. Qua vermogen doen ze niet onder voor benzinemotoren en de accu’s hebben een tot tien keer langere levensduur dan traditionele batterijen. De batterij hoeft voor het laden niet af te koelen, want door de geavanceerde celtechnologie wordt deze niet warm. De bijbehorende app verzamelt ook onder meer diagnostische gegevens over de batterij. Daarnaast vindt de gebruiker in deze app alle informatie voor het beheer van al zijn accu’s. 

Nog niet alle hoveniers zijn overtuigd van de kracht van accu. Daar wil Kress verandering in brengen.

De robotmaaiers en het accusysteem werden afgelopen januari geïntroduceerd bij de dealers. “En met succes. We willen hiermee professionele gebruikers voorzien van een oplossing voor grote terreinen en de reacties zijn erg positief”, aldus Mooibroek. “Hoveniers zijn niet altijd overtuigd van de kwaliteit van accumachines. Ze denken bijvoorbeeld dat het laden te veel tijd kost en dat de levensduur van de batterijen te kort is. Met de 8-minute CyberPack-reeks willen wij hen overtuigen van het tegendeel.”

Accugrasmaaier voor commercieel gebruik

Naast de accurobotmaaier biedt Positec met de Kress Commercial accugrasmaaier een echt snoerloze oplossing voor commercieel gebruik. Hij is, net als de robotmaaiers, voorzien van het snellaadaccusysteem Kress 8 minute CyberSystem. De maaier heeft een maaibreedte van 51 cm en de bijbehorende graszak heeft een volume van 88 l. De borstelloze motor levert een uitzonderlijk vermogen voor mulchen, opzakken of zij-uitworp. Met een versterkt stalen dek, IPX4 waterdichtheid, bescherming van de voorbumper, slijtplaat aan de trimzijde en rubberen banden is deze maaier zeer geschikt voor dagelijkse tuinwerkzaamheden. Het maximale koppel van 9,5 Nm stelt hoveniers in staat om uitdagende klussen zoals nat, diep en dicht gras aan te pakken. Vier verschillende soorten messen zorgen voor de perfecte snede onder alle grassoorten en omstandigheden (Low Lift, Medium Lift, High Lift, & Gator blade).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details