Platform voor de tuin- en groenprofessional
Accurugsproeier STIHL SGA 85 vereenvoudigt leven van professionele gebruikers

Accurugsproeier STIHL SGA 85 vereenvoudigt leven van professionele gebruikers

Dit lichte toestel (7,1 kg met accu) kan je op je rug dragen en biedt een hoge werkdruk tot zes bar die je ook tijdens het werk traploos kan aanpassen. Ideaal dus om lage en middelhoge aanplantingen tot 2,5 meter hoog te behandelen. Het accusproeiapparaat is daarbij compatibel met alle accessoires voor de sproeiapparaten van STIHL. Je kan de machine dus voor de meest diverse toepassingen gebruiken. Daarnaast bieden de in lengte verstelbare schouderriem en de in de hoogte en breedte verstelbare borstriem een hoog draagcomfort. Dat spaart de krachten, zelfs na een lange gebruikstijd. Bovendien weten zowel de gebruiker als het milieu de stille werkingzonder uitstoot van schadelijke stoffen naar waarde te schatten.

STIHL pakt uit met haar allereerste accusproeiapparaat: de SGA 85. Deze lichte en krachtige sproeimachine is een echte must-have voor alle professionele gebruikers in de fruit- en wijnbouw en in het tuin- en landschapsonderhoud. Dit toestel haalt zijn energie uit een 36 V lithiumionaccu van het STIHL AP systeem. Voor de SGA 85 wordt de STIHL AP 100 aanbevolen die met één acculading voldoende energie levert voor een looptijd tot 8,5 uur (bij 2,5 bar). Naast een hoog draagcomfort en een stille werking zonder emissie heeft het accusproeiapparaat nog enkele andere interessante eigenschappen: een krachtige membraanpomp, een stevige spuitlanshouder om het apparaat handig te kunnen dragen en op te bergen en een klep die het accu tegen vuil en spatwater beschermt.

Krachtig, duurzaam en veelzijdig

De nieuwe STIHL SGA 85 heeft een traploze instelbare werkdruk tot zes bar en is ontwikkeld voor toepassingen in het tuin- en landschapsonderhoud, in de fruit- en wijnbouw en in boomkwekerijen. Dit toestel beschikt over een krachtige membraanpomp met een debiet tot 3,1 liter per minuut. In combinatie met de verstelbare volle conische sproeimond is het accusproeiapparaat geschikt om lage en middelhoge culturen (tot 2,5 meter hoogte) op een professionele manier met herbiciden, pesticiden en fungiciden te behandelen. Bovendien is de machine compatibel met alle accessoires voor de sproeiapparaten van STIHL. Daardoor kan je hem voor de meest diverse toepassingen gebruiken.

Ergonomisch, geruisloos en emissievrij

De compacte SGA 85 zorgt ervoor dat je urenlang comfortabel kan werken. Dat is zowel te danken aan het gewicht van maar 7,1 kg (met accu) als aan het comfortdraagsysteem. Dankzij de in de lengte verstelbare schouderriemen en de in de hoogte en breedte verstelbare borstriem kan het draaggestel aan de individuele behoeften van de gebruiker worden aangepast. Ideaal om urenlang te werken zonder moe te worden. Bovendien werkt de SGA 85 geruisloos en zonder emissies, goed voor zowel de gebruiker als het milieu. Bij het gebruik van deze rugsproeier is dan ook geen gehoorbescherming vereist, een extra troef!

Verhoogde efficiëntie dankzij doordachte details

Via de grote vulopening kan je het reservoir snel met het sproeimiddel vullen en gemakkelijk schoonmaken. In combinatie met de vulzeef houdt de ingebouwde filter in het reservoir de vuiltjes in het sproeimiddel doeltreffend tegen. Daardoor kan de werking van het sproeiapparaat niet worden verstoord. Daarnaast geeft een drukmeter op het spuitpistool informatie over de actuele werkdruk. Die kan je via een draaiknop op de zijkant van het apparaat snel en eenvoudig regelen zonder het apparaat van je schouders te nemen. De handige draaggreep maakt het eenvoudig om het apparaat met de hand te dragen. Tijdens het transport of het vullen van het reservoir kan je de spuitlans veilig in de stevige spuitlanshouder opbergen.

Accusysteem

De energie van de SGA 85 wordt geleverd door een 36 V lithiumionaccu uit het STIHL AP systeem voor professionele gebruikers. Dit STIHL AP systeem omvat ook nog een dertigtal andere machines voor de meest diverse toepassingen. Daarbovenop zijn er nog accu’s met een verschillend vermogen en diverse laders. De SGA 85 is compatibel met alle accu’s van het systeem, maar de AP 100 wordt daarbij sterk aanbevolen. Dit accu past in de accuschacht van het apparaat en wordt door een klep beschermd tegen onder andere spatwater.

Machinebeheer via STIHL connected

Om de accurugsproeier probleemloos te integreren met STIHL connected, kan je de STIHL SGA 85 uitrusten met de STIHL Smart Connector, beschikbaar als accessoire. Deze digitale oplossing voor een efficiënt machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van de machinegegevens zoals de looptijd, de leeftijd, de geplande onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details