Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Altijd verzekerd van een mooi en verzorgd gazon’
Op de dag van de lancering werd de eerste robotmaaier in Nederland al verkocht.

‘Altijd verzekerd van een mooi en verzorgd gazon’

Langer maaien door geoptimaliseerd laad- en ontlaadproces

Makita introduceerde in maart Europawijd haar eerste robotmaaier RMD350D. De maaier is volledig waterdicht en voorzien van de bekende laad- en accutechniek van Makita. ‘Onze dealers zijn onder de indruk van de eenvoud en kwaliteit.’

“We willen de klant een mooi en perfect gazon bieden. Daarom zijn we teruggegaan naar de basis en ontwikkelden we een gebruiksvriendelijke en bedrijfszekere robotmaaier met grensdraad. Zo is de koper altijd verzekerd van een mooi en verzorgd gazon”, aldus Arjen Peeters, Supervisor OPE & Business Development bij Makita. 

De robotmaaier heeft een ingebouwde 18V-accu (BL1850V) van Makita. Door het laad- en ontlaadproces te optimaliseren, kan de maaier gemiddeld twee uur en een kwartier zijn werk doen na een laadbeurt van veertig minuten. Er zit drie jaar volledige garantie op. De machine is geschikt voor onderhoud van grasvelden tot 3.500 m2. Na de eenvoudige installatie ‘regelt’ de maaier het werk zelf: hij maait en keert terug naar het laadstation wanneer dat nodig is. De robotmaaier heeft een automatische hoogtestelling. Is het gras bijvoorbeeld aan het begin van het maaiseizoen zes centimeter lang en wordt de maaier ingesteld op een maaihoogte van 2,5 cm. Dan regelt de maaier zelf op basis van de weerstand van het gras op het mes in hoeveel lengte hij er per maaironde het efficiëntst af kan maaien. Als de weerstand minder wordt, verlaagt de positie van de maaimessen een halve centimeter. De machine kan tot 2 cm kort maaien.

De robotmaaier RMD350D van Makita.

Eenvoudig in te stellen

De robotmaaier is voorzien van drie nieuwe borstelloze motoren uit eigen huis: twee wielmotoren en een mesmotor. Daarnaast zit er een motor in voor de hoogte-instelling. De motoren zijn speciaal voor deze maaiers ontwikkeld om zo energiezuinig mogelijk te kunnen werken. Peeters: “De maaier is goed gelagerd en van alle gemakken voorzien. Ook zitten er de nodige veiligheidsvoorzieningen op, zoals een pincode-alarm, bots- en tilsensoren. Daarnaast heeft de machine een duidelijk scherm en bedieningspaneel. Hij is eenvoudig in te stellen en werkt zonder app. Een hele complete robotmaaier dus.”

Omdat de laadunit niet in de robot zit, maar in het laadstation, is de maaier lichter en is er minder hitte-ontwikkeling. De eerste reacties uit de markt zijn positief, vertelt Peeters. “De eerste dealers die ermee aan de slag gaan, hebben inmiddels hun training afgerond. Zij zijn onder de indruk van de eenvoud en de kwaliteit van de maaiers. Ze vinden het een heel verschil met wat ze kennen en gewend zijn. Zelf vinden we het ook een geweldig product dat ons assortiment verrijkt.” Op de dag van de lancering werd de eerste robotmaaier in Nederland al verkocht. 

Verkoop via gecertificeerde dealers

Makita heeft ervoor gekozen deze maaier alleen te verkopen via gecertificeerde robotmaaierdealers. Peeters: “Goed advies is heel belangrijk bij robotmaaiers. De dealer kan beoordelen of de maaier geschikt is voor de betreffende tuin, zodat de klant na installatie ook tevreden zal zijn met het resultaat. Daarnaast kunnen deze dealers ook de installatie, het onderhoud en eventuele reparaties uitvoeren. De klant heeft er zelf geen omkijken meer naar.”

RMD350D is de eerste robotmaaier van Makita, maar het pakket wordt de komende tijd uitgebreid. “We zijn begonnen met dit formaat, omdat deze het meest verkocht wordt in Nederland. Uiteindelijk zetten we een assortiment neer waar iedereen de juiste maaier kan vinden voor zijn formaat gazon.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details