Platform voor de tuin- en groenprofessional
Ambitie van toonaangevend Vlaams bedrijf leidt tot  oprichting Van Dyck Nederland
Grote voorraden zorgen voor korte levertijden. Dat is veel waard tegenwoordig.

Ambitie van toonaangevend Vlaams bedrijf leidt tot oprichting Van Dyck Nederland

Eerste vestiging van Van Dyck Marcel in Made, Noord-Brabant

Ook in Nederland kennen we Van Dyck Marcel, gevestigd in Houtvenne in België, natuurlijk al een tijdje als brede leverancier voor de groene en de grijze sector (wegenonderhoud). Met bekende merken als Sabo, Maruyama, Alkè, Cmar en Multihog, Energreen, Fort MPM bedient men de Benelux al sinds jaar en dag. Aan ambitie echter geen gebrek en daarom hebben ze de sprong gewaagd en een eerste Nederlandse vestiging geopend. Daarmee is Van Dyck Nederland een feit en vanuit Made in Noord-Brabant gaat men nu de Nederlandse markt bedienen. 

Hij is maar wat trots, Marc Kipperman, manager Nederlandse markt bij Van Dyck Marcel. Hij kent de marktomstandigheden, de klanten hun eisen en wensen als zijn eigen binnenzak. Logischerwijze gaat Marc deze nieuwe vestiging vormgeven en daarom hebben we afgesproken in Made. Hij legt ons uit waarom men deze stap genomen heeft: ‘Natuurlijk biedt het voordelen om dicht bij je klanten gevestigd te zijn. Dat snapt iedereen. Het is handig voor de klanten zelf omdat ze nu ter plaatse kennis en advies in kunnen winnen. Voor ons is het handig omdat we net iets sneller in kunnen spelen op de Nederlandse marktvraag. We starten nu op in Made en gaan Van Dyck Nederland gestaag uitbouwen.’

Sabo SA1530 Pro K Vario maaier.

Sterke merken

Van Dyck Nederland voert een aantal hele bekende merken. Denk maar aan Sabo, bekend van zijn maaimachines, bosmaaiers, heggenscharen, kettingzagen, al dan niet op accu, en nog veel meer. Dit Duitse kwaliteitsmerk, wat breed door groenprofessionals gewaardeerd wordt, krijgt dan ook een prominente plaats in de showroom. Ook Maruyama is breed vertegenwoordigd. Dit Japanse A-merk produceert een breder gamma aan machines met onder andere ook grondboren, poederverstuivers en waterpompen. Verder komen we Multihog tegen die geroemd worden om hun werktuigdragers, en Fort die we ondermeer kennen van de 2-wielige tuintrekkers met de diverse werktuigen. 

Elektrische voertuigen

Aangezien de vraag naar elektrisch aangedreven voertuigen sterk toeneemt, kan Alkè hier niet ongenoemd blijven. Marc Kipperman legt uit: ‘Vanuit groen aannemers en plantsoenendiensten maar ook bezorgdiensten zien we veel behoefte aan accu-voertuigen. Met Alkè hebben we een toonaangevend topmerk in huis. In Italië worden zowel wegvoertuigen gefabriceerd als ook heavy duty industriële voertuigen. Er zijn honderden configuraties beschikbaar dus we kunnen eigenlijk altijd wel een versie aanbieden die naadloos aansluit bij de behoefte van onze klanten, met de beste lithium accu uit de industrie(LiPO4FE).’ 

Reservedelen en Service & Onderhoud

In België beschikt Van Dyck Marcel over een enorm groot en efficiënt magazijn voor de reservedelen van de merken en machines die Van Dyck Nederland verkoopt. Daar liggen vele duizenden spareparts in eigen magazijnen en een team van zes personen verzamelt en verstuurd de hele dag orders van de klanten. Dit magazijn is zo uniek en biedt zoveel toegevoegde waarde dat men besloten heeft om de reservedelen vanuit België te versturen. Voor kleine werkzaamheden in het kader van Service & Onderhoud kunnen de klanten wel in Made terecht. 

Primeur: nieuw merk Compact-Shovel

Van Dyck Nederland komt binnen enkele weken met een nieuw merk compact-shovel op de markt. Dit is een machine waarop je voorop plaatsneemt, maar voorzien van een telescoopgiek. Hierdoor kun je zwaardere lasten aan en bovendien verder tillen. Wordt vervolgd, dus houd de website hun in de gaten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details