Platform voor de tuin- en groenprofessional
Belangrijkste criterium voor een opdrachtgever: Onderhoudsvriendelijkheid van sierbestrating
Productie van GeoProArte® betontegels.

Belangrijkste criterium voor een opdrachtgever: Onderhoudsvriendelijkheid van sierbestrating

In een recent onderzoek dat MBI De Steenmeesters heeft gehouden onder huishoudens die hun tuin aangepakt hebben, of huishoudens die dat dit jaar van plan zijn, komt één woord steevast naar boven: onderhoudsvriendelijkheid.

“Als producent van sierbestrating wil je natuurlijk weten wat de drijfveren zijn van opdrachtgevers die op het punt staan om hun tuin aan te leggen. Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat kleur en formaat in eerste instantie doorslaggevend lijkt. Bij uitleg van de kwaliteiten van een tegel, de voor- en nadelen benoemen, is een opdrachtgever echter snel bereid voor een kwalitatief betere tegel te kiezen en het budget hierop aan te passen”, aldus Mirjam Rosman, Marketing Manager bij MBI. “Wij waren nu benieuwd of in het koopproces ook voldoende advies verstrekt wordt of dat achteraf blijkt dat er andere verwachtingen waren over de aankoop”.

Goede informatiebron

De sierbestratingsvakhandel blijkt een uitstekende informatiebron, want volgens de onderzochte huishoudens wordt er voldoende informatie verstrekt, ook over onderhoudsvriendelijkheid.  “Dat verklaart misschien ook wel het succes van ons topproduct GeoCeramica®, dat naast eenvoudige verwerking ook heel weinig onderhoud vraagt. Eigenlijk is dat dus de basis van succes van goede sierbestrating.”

Nieuwe producten

MBI heeft met GeoCeramica®, een combinatietegel van beton en keramiek, een stevige positie in de markt. Toch lanceert het bedrijf dit jaar GeoProArte®.  Een betontegel voorzien van een keramisch design. Is dat dan niet overbodig?  “Nee, er blijft altijd ruimte voor ontwikkeling. In dit geval verwijderen wij eigenlijk de keramische laag en brengen het keramisch design direct aan op de betontegel. Hiermee verwijderen we eigenlijk een extra component en wordt de tegel duurzamer om te produceren. Het klinkt als een eenvoudige stap, maar we zijn er wel jaren mee bezig geweest om te perfectioneren hoor!” MBI verwacht veel van deze nieuwe collectie die start met een overzichtelijk assortiment, maar zeker snel uitgebreid zal worden. Bang dat dit ten koste gaat van GeoCeramica® zijn ze niet. “Wij zien het eerder als upgrade voor standaard betontegels. En in de basis hebben we natuurlijk altijd nog een betontegel nodig om het design op aan te brengen.”

De grootste misvatting

“De grootste misvatting die ik kan benoemen is dat opdrachtgevers soms geen reëel beeld hebben van onderhoud. Soms interpreteren ze de informatie alsof een tegel niet meer groen zou kunnen worden. Dat is natuurlijk niet zo. Alles wat buiten ligt wordt nu eenmaal groen. Het woord ‘onderhoudsvriendelijk’ drukt uit hoe makkelijk een tegel schoon te maken is. Dat is een aanvullend advies dat wel beter onder de aandacht mag worden gebracht.”

Onze GeoSteen® collectie, betontegels met toplaag van natuurlijke granulaten, zijn ook voorzien van een extra beschermingsbehandeling. Maar omdat deze toplaag nu eenmaal een andere structuur heeft, is het van belang deze wel regelmatig schoon te maken om mooi te blijven. Hier bieden GeoCeramica® en GeoProArte® net dat stapje extra. Daar is indringing van vuil en alg nagenoeg niet mogelijk. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details