Platform voor de tuin- en groenprofessional
Blaastransport of big bag? Logistiek kan (bijna) alles.
“Dakpark Rotterdam” was een megaproject.

Blaastransport of big bag? Logistiek kan (bijna) alles.

De mens heeft de natuur harder nodig dan andersom. Daar zijn we met zijn allen inmiddels wel achter. Het Duitse Vulkatec wint in het hart van de Eiffel lava, puimsteen, basalt, zeoliet en tufsteen en verwerkt dat tot de beste substraten voor aanleg van groene daken, gazons, boomaanplantingen, vijvers en nog veel meer. Rene Broersen is het commerciële aanspreekpunt in Nederland en België en vertelt vol passie over zijn producten en diensten:

Het Platform” in Utrecht is een mooi voorbeeld.

“We willen Nederland een stukje groener maken. De aanleg van groene daken speelt daarbij een belangrijke rol. Vanuit twee depots in Nederland en twee in België kunnen we de markt optimaal bedienen.” 

Logistiek 

De firma Vulkatec beschikt over een hele serie kwalitatief goede en goedgekeurde substraten. Maar om die substraten ook in de gewenste hoeveelheden op de juiste plaats te krijgen, daar komt vaak best wel wat specialistische kennis bij kijken. Rene vertelt energiek verder: “Gelukkig beschikken we over legio mogelijkheden op logistiek gebied. We leveren onze substraten vaak bij het project af met ons unieke blaastransport. Onze bijzondere voertuigen kunnen daarbij tot wel 50 meter hoog of 150 meter ver blazen!” Voor de kleinere projecten wordt vaak gebruik gemaakt van big bags met doseerslurf. Geen project te groot of te klein, of Vulkatec heeft de juiste logistieke opties om de klant optimaal te bedienen. Uiteraard wordt ook gelet op de CO2-footprint. Door zo dicht mogelijk bij de eindklant te produceren of bulkvoorraad aan te houden en de distributie zo efficiënt mogelijk te regelen wordt het milieu ook wat transport betreft zo min mogelijk belast.

Keurmerken 

Alle substraten van Vulkatec voldoen aan de strengste richtlijnen en regels en worden geproduceerd met zorg voor ons milieu. Ze voldoen onder andere aan de zeer belangrijke RAL-/BRL 9341- certificering. De controles en daaruit voortvloeiende certificering die men nodig heeft voor dit belangrijke kwaliteitskeurmerk worden vier keer per jaar door derden uitgevoerd. Ook aan de  meststoffenverordening, de bodembeschermingsverordening, de drinkwaterverordening en de FLL-richtlijnen wordt voldaan. Men analyseert en test de substraten in eigen laboratorium. Ook observeert men de vegetatie-ontwikkelingen op verschillende substraten op eigen en externe testvelden. Bovendien meten ze de waterafvoer bij één van hun vergroende haldaken, waardoor men een volledige waterbalans van het groendak kan opstellen.  Broersen: “Als je kiest voor vegetatiesubstraten van Vulkatec weet je gewoon dat je goed zit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details