Platform voor de tuin- en groenprofessional
Bobcat introduceert nieuw GME-programma met machines voor grondbewerking en groenvoorziening

Bobcat introduceert nieuw GME-programma met machines voor grondbewerking en groenvoorziening

Na de succesvolle introductie op de Noord-Amerikaanse markt is het gamma innovatieve machines voor grondbewerking en groenvoorziening, de Ground Maintenance Equipment (GME), nu ook leverbaar voor de klanten in Europa. Het nieuws werd aangekondigd op Bauma 2022, de beurs die momenteel plaatsvindt in München (Duitsland).

“Bobcat streeft ernaar in de Europese top drie van GME-fabrikanten te komen”, zei Gul Nalcaci, Senior Product Manager van het GME-programma. “Om deze ambitieuze doelstelling te halen, introduceren we de machines voor het onderhoud van terreinen nu ook in deze regio. Ons GME-programma omvat de bestaande minirupsladers en kleine knikladers, aangevuld met compacte tractoren*, zero turn-maaiers en materieel voor het onderhoud van grasvelden.”

Compacte tractoren

Tot het programma behoren onder meer drie series compacte tractoren – de 1000, 2000 en 4000 – met in het totaal negen modellen die afgestemd zijn op de behoefte van klanten in de EMEA-regio. Elk model varieert in grootte en pk en er is telkens keuze tussen manuele en hydrostatische transmissie of een open (ROPS) of gesloten cabine. De compacte tractoren van Bobcat kunnen worden uitgerust met aansluitingen en aftakassen vooraan, in het midden en achteraan. Het beproefde Bob-Tach-systeem is standaard aanwezig op alle front-end laderplatforms, waardoor gebruikers voor de diverse werkzaamheden gemakkelijk aanbouwdelen kunnen wisselen.

Grasmaaiers

Als gevolg van de overname van Bob-Cat Mowers introduceert Bobcat in de hele EMEA-regio een uitgebreid assortiment robuuste grasmaaiers. Er zijn grasmaaiers met en zonder stoel en achterloopmodellen, en ze zijn allemaal ontworpen voor het efficiënt maaien van grasvelden en gazons.

De grasmaaiers van Bobcat zijn bedoeld voor zowel professionele gebruikers als  particulieren en uitgerust met een innovatief maaidek, dat beschikbaar is in verschillende afmetingen. In het brede aanbod van duurzame, zero-turn-machines is er een grasmaaier van Bobcat voor elke bestuurder en voor elke toepassing beschikbaar.

MT 100 rupslader

Het GME-gamma omvat daarnaast de recent gelanceerde minirupslader MT100 en de kleine knikladers L23 en L28 die vorig jaar op de markt gekomen zijn. Met deze machines behoort handmatig werk tot het verleden: zij vervangen kruiwagens, schoppen en handwerktuigen bij talloze toepassingen voor het onderhoud van terreinen. De modellen zijn ook veelzijdige werktuigdragers, die geschikt zijn voor het brede assortiment Bobcat-aanbouwdelen, waardoor hoveniersbedrijven en groenvoorzieners productiever en veiliger aan het onderhoud van terreinen kunnen werken.

Machines voor grasverzorging

Na de overname van Ryan Turf Equipment biedt Bobcat ook deskundig ontworpen, hoogtechnologische machines voor het onderhoud van gras. Het uitgebreide portfolio robuuste machines omvat beluchters, gemotoriseerde harken en verticuteerders, overbezaaiers en zodensnijders.

“Al onze machines voor het onderhoud van terreinen zijn krachtig en veelzijdig, leveren een uitstekende productiviteit, uitstekend comfort en maximale uptime. Met een uitgebreid programma aanbouwdelen biedt Bobcat oplossingen voor alle toepassingen in de groenvoorziening en tuinaanleg. Bovendien kunnen de klanten van GME gebruikmaken van het reeds gevestigde netwerk van diensten en oplossingen van Bobcat, dat zich uitstrekt tot in alle uithoeken van de EMEA-regio”, besluit Gul Nalcaci.

Ga voor meer informatie over Bobcat en de producten van Bobcat naar www.bobcat.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details