Platform voor de tuin- en groenprofessional
Brandveiligheidskasten voor het veilig opslaan en opladen van accu’s
De verschillende modellen uit de ION-LINE brandveiligheidskasten.

Brandveiligheidskasten voor het veilig opslaan en opladen van accu’s

Steeds grotere risico’s door accu’s

De wereld van gevaarlijke stoffen is Asecos niet vreemd. Het bedrijft werkt al ruim dertig jaar aan de veilige opslag van onder andere (zeer licht) ontvlambare, giftige, en andere schadelijke stoffen. De laatste jaren is er een nieuw brandgevaar bijgekomen: de lithium-ion batterij. Het bedrijf vond de Groene Sector Vakbeurs een ideaal moment om brandwerende opslagvoorzieningen te presenteren die het gebruik en opladen van deze batterijen veilig houden.

ION-LINE ULTRA voor het veilig opladen van accu’s.

Henk Niewenhuis is directeur van Asecos, en zeer bekend met de risico’s van lithium-ion batterijen. “Voor hoveniers komt er steeds meer gereedschap op de markt die worden aangedreven door deze batterijen en dat brengt risico’s met zich mee. Hoe sla je die spullen op, en hoe zorg je ervoor dat het opladen veilig gebeurt? Gelukkig heeft de overheid nu duidelijkheid gegeven door het officieel bekendmaken van de nieuwe PGS 37-2 regelgeving. Onze batterijkasten voldoen volledig aan die regelgeving, want daar werken we al jaren aan. Zo zijn de ION-LINE kasten 90 minuten brandwerend van buiten naar binnen én van binnen naar buiten.”

Passief en actief opslaan

Asecos neemt verschillende brandveiligheidskasten mee naar de beurs. “Een voor passieve opslag, waarin je de batterijen in een brandwerende kast opbergt. En een kast voor actieve opslag, waar je buiten werktijd je gereedschap veilig en onder toezicht oplaadt”, legt Henk uit. 

“De ION-LINE ULTRA is de eerste brandveiligheidskast in Europa die is getest en goedgekeurd volgens het strenge GS-testprincipe EK5/AK4. De kast is uitgerust met een gefaseerde alarmering, om een brand in een vroeg stadium te ontdekken. Daarnaast is de kast explosiebestendig, rookdicht, en zijn in de kast sensoren ingebouwd om temperatuurstijging en rook te detecteren. We doen er alles aan om gebruikers te beschermen tegen de kwalijke gevolgen van een batterijbrand. Met onze ION-LINE ULTRA brandveiligheidskast ben je er zeker van dat een beginnende batterijbrand direct wordt opgemerkt, direct tot actie kan worden overgegaan zodat de schade beperkt blijft.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details