Platform voor de tuin- en groenprofessional
Caparis kiest voor EGO Power+

Caparis kiest voor EGO Power+

Op weg het eerste circulaire SW-bedrijf van Nederland te worden

Stierman De Leeuw heeft op 13 juli jl. samen met EGO dealer Terpstra Machine Onderhoud uit Hallum een eerste levering van zevenendertig EGO Power+ machines afgeleverd aan Caparis; het grootste talent- en werkbedrijf van Friesland.

Groen kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Caparis begeleidt en coacht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende werkplek. Een deel van hen komt na een traject in dienst van een externe werkgever of wordt gedetacheerd. Bij Caparis zelf werken 1800 mensen. Van assembleren tot verpakken en van schoonmaken tot post sorteren, de werkzaamheden zijn heel divers. De EGO Power+ machines werden geleverd ten behoeve van hun Groenservice. Op deze afdeling werken 210 werknemers waarvan er 60 door Caparis zelf worden aangestuurd. De groenwerkzaamheden worden voor het overgrote deel uitgevoerd in opdracht van gemeentes, provincies en woningstichtingen. Voor deze opdrachtgevers maaien zij bermen, blazen blad weg, houden de bestrating onkruidvrij en voeren zaag- en snoeiwerkzaamheden uit.

CO2 Neutraal werken

Al geruime tijd is Caparis bezig met de verduurzaming van hun organisatie op weg het eerste circulaire SW-bedrijf van Nederland te worden. Zo legden zij in de afgelopen jaren zo’n achtduizend zonnepanelen op de daken van hun vestigingen, gingen alle gebouwen over op LED-verlichting en werkt het bedrijf aan duurzame opdrachten zoals het recycleren van zonnepanelen. En waar het kan rijdt iedereen elektrisch. Dat Caparis al haar brandstof aangedreven tuinmachines uiteindelijk zou vervangen voor een accu variant was wel duidelijk. Er moest alleen nog een keuze gemaakt worden voor een leverancier. Hiervoor hebben zij hun medewerkers verschillende merken en machines laten testen. De keus is uiteindelijk op EGO Power+ gevallen. Deze machines zul je vanaf nu dus steeds vaker in het Oost Friese straatbeeld tegen komen.

Servicebeurten en keuringen

EGO dealer Terpstra uit Hallum zorgt dat elke machine wordt geregistreerd en daarmee een jaarlijkse keuring en onderhoudsbeurt krijgt. Wel zo goed voor het behoud van de machines en de veiligheid van het personeel. Alle brandstof aangedreven tuinmachines waar Caparis in het uitvoerende werk tot nog toe gebruik van maakte, zijn met de levering van EGO één op één vervangen. Omdat het “eigen” groenteam tot nu toe nog geen ervaring had met het werken met accutuinmachines, ging de aflevering gepaard met een toolbox meeting. Op drie buiten stations kregen alle 60 groenmedewerkers een korte uitleg over de nieuwe EGO accu machines. Caparis heeft er alle vertrouwen in dat het werken op accu goed zal bevallen. Temeer omdat dat de nieuwe accu machines vooraf uitgebreid zijn getest en EGO Power+ uiteindelijk de keus is geweest van de gebruikers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details