Platform voor de tuin- en groenprofessional
CEBEKO en Yanmar versterken hun 25 jaar oude partnerschap

CEBEKO en Yanmar versterken hun 25 jaar oude partnerschap

Dealer en producent compact materieel tonen ambitie

Sinds 1994 zijn CEBEKO en Yanmar vaste partners in compact materieel. Om hun 25-jarige samenwerking te vieren werden er ambitieuze beslissingen genomen over de toekomst. Beide partijen hebben er het volste vertrouwen in en kijken uit naar het vervolg van een reeds zeer succesvol partnerschap.

Dankzij haar uitzonderlijke ervaring sinds 1912, kan de Yanmar-groep zich profileren als marktleider op vlak van kwalitatief compact materieel. Haar uitgebreide gamma bestaat uit meer dan twintig modellen, met 3.500 beschikbare configuraties. Yanmar is het meest gekend voor de kwalitatieve en duurzame mini- en midigraafmachines op rupsen, maar heeft ook rupsdumpers, mobiele graafmachines en compacte wielladers in het aanbod. Hoewel het hart van Yanmar in Chikugo (Fukuoka) in Japan ligt, is de onderneming al sinds 1985 aanwezig in Europa. Haar productielocaties in Saint-Dizier (Frankrijk) en Crailsheim (Duitsland) bouwen machines die zijn aangepast aan de noden van de Europese markt.
Belang van het dealernetwerk

Yanmar levert dankzij het uitgebreide dealernetwerk in meer dan tachtig landen, wereldwijd. Klanten kunnen hier steeds terecht voor onderhoudscontracten, advies op maat, praktische assistentie en het complete assortiment van originele Yanmar onderdelen. Voor Chris De Bisscop, verantwoordelijke voor de aankoop en verkoop van onderdelen en toebehoren bij dealer CEBEKO, is een hechte samenwerking met Yanmar van groot belang. “Dankzij de goede organisatie bij Yanmar verlopen alle contacten zeer vlot. Hun uitgebreide netwerk zorgt ervoor dat alle onderdelen snel kunnen verhandeld worden. Door onze vakkundige kennis, technische ondersteuning en persoonlijke contacten met de fabrieksmedewerkers bij Yanmar, kunnen wij te allen tijde zeer kort op de bal spelen.”

“Dankzij Yanmar kunnen we een zeer goede garantieregeling aanbieden aan de klant en zo een sterke relatie met hem opbouwen. We krijgen van Yanmar bovendien de nodige technische ondersteuning, zodat we onze klanten nooit in het ongewisse moeten laten”, zegt Birgen Buffel, die verantwoordelijk is voor de naverkoop van machines, de werkplaats en het magazijn bij CEBEKO. “Wij zijn betrokken bij het volledige proces, van het zoeken naar een gepast onderdeel tot de levering en eventuele plaatsing ervan”, vult Chris De Bisscop aan.

De bedrijfsterreinen in het prille begin.

 

Kwaliteit en gedrevenheid

We kunnen zeker stellen dat CEBEKO en Yanmar er al een heel mooi partnership hebben opzitten. Ruim 25 jaar gaan de twee bedrijven hand in hand. “Mijn ouders zijn in de jaren tachtig van de vorige eeuw gestart met het verkopen en verhuren van compacte grondverzetmachines, waaronder de minigraafmachines van het merk Pel-Job”, vertelt Tom Dekoninck, zaakvoerder van CEBEKO. “Omdat de samenwerking met de toenmalige invoerder niet zo vlot verliep, was mijn vader op zoek naar een alternatief. In het najaar van 1994 bezocht hij de fabriek van Yanmar in Saint-Dizier. Tijdens dit bezoek ontdekte hij de kwaliteit van de machines en de gedrevenheid van de mensen. Uiteindelijk bleek dat de kiem te zijn van een succesverhaal.”

Bart Verstraete, commercieel directeur Benelux bij Yanmar Compact Equipment Europe, hecht veel belang aan het partnership en heeft mooie toekomstplannen met Yanmar én CEBEKO. “Yanmar is een van de weinige marktspelers die zich enkel en alleen specialiseren in compact materieel. Het uitgebreide gamma kan tegemoetkomen aan de meeste wensen van de individuele klant. De bedoeling is er om het gamma bandenkranen en wielladers verder uit te breiden. Ook in de 1,5 tot 2 ton klasse bij de minigravers willen we verschillende producten gaan aanpassen aan de huidige normen.”

Yanmar Premium Dealer

Yanmar evalueert jaarlijks de dienst na verkoop van haar dealers. Om Premium Dealer te worden, toetst de onderneming een aantal criteria af. CEBEKO werd dankzij z’n hoge score reeds vier opeenvolgende jaren verkozen tot Yanmar Premium Dealer. Hierdoor maakt CEBEKO deel uit van een selecte groep Europese Yanmar dealers, die zich onderscheiden in uitmuntende service in de dienst na verkoop. Om de nodige punten te verzamelen, onderneemt CEBEKO heel wat acties.

“CEBEKO raadpleegt het intranet platform van Yanmar voor het gebruiken en toepassen van technische gegevens”, lichten Chris De Bisscop en Birgen Buffel toe. “Er wordt evenzeer veel aandacht besteed aan de inrichting, veiligheid en netheid in de werkplaatsen en magazijnen. Naar de klant toe bieden wij steeds aan om originele Yanmar onderdelen te monteren bij herstellingen of onderhoud van hun machine. Onze techniekers en (after)sales managers nemen deel aan opleidingen georganiseerd door Yanmar om hun knowhow te verbeteren.”

Tom Dekoninck, managing director CEBEKO.

 

Een geelkleurige toekomst

CEBEKO was initieel enkel dealer/invoerder voor de regio West-Vlaanderen. In 2008 kwam daar ook Noord-Oost-Vlaanderen bij en in 2013 werd dit uitgebreid naar de volledige provincie Oost-Vlaanderen. Sinds kort werden het zuiden van Vlaams-Brabant en de provincie Henegouwen toegevoegd aan hun regio. Tom Dekoninck heeft grootse plannen voor deze samenwerking: “Binnen enkele jaren willen wij graag met een uitgebreid netwerk van preferred partners en resellers aanwezig zijn op de markt. Dit netwerk wordt vanzelfsprekend ondersteund door alle CEBEKO medewerkers. Ons doel is ervoor te zorgen dat er op iedere werf minstens één Yanmar machine aan het werk is!”

“Het partnerschap tussen CEBEKO en Yanmar is gebaseerd op drie verschillende pijlers: verkoop, verhuur en service. In elk van deze drie pijlers is CEBEKO steeds trouw gebleven aan zijn basisprincipes als zeer snelle, correcte en flexibele organisatie”, zegt Bart Verstraete van YCEE. “In hun dienst na verkoop staat er een opgeleid team klaar, dat steeds op de hoogte is van de huidige technieken en eisen van Yanmar. Wij willen bij Yanmar graag de inzet en successen van CEBEKO belonen door de regio Henegouwen aan CEBEKO toe te kennen. Verder is er ook besloten dat we intensiever en anders gaan samenwerken op vlak van de promotie en marketing van onze bandenkranen en wielladers. Wij voelen dat de markt daar helemaal klaar voor is.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details