Platform voor de tuin- en groenprofessional
Compacte versnipperaars, met een hoge capaciteit
De nieuwe 1800P in actie.

Compacte versnipperaars, met een hoge capaciteit

Machines passen door alle tuinpoortjes

De Wild BV is al sinds 1969 gespecialiseerd in machines en gereedschap voor tuin en park. Vanuit hun passie voor groenonderhoud en jarenlange ervaring, heeft De Wild een eigen lijn houtversnipperaars ontwikkeld. Deze lijn is bekend onder de naam GTM Professional. Diana de Keijzer, Marketeer bij De Wild, vertelt: “Wij ontwerpen en produceren onze houtversnipperaars zelf. Het zijn compacte machines, met een hoge capaciteit!”

De veilige noodbeugel op de 1300- en 1800- serie.

De Wild heeft verschillende productlijnen binnen het houtversnipperaar assortiment: de 600-, 900-, 1300- en 1800-series. De Keijzer vertelt: “Het zijn allemaal trommelhakselaars. Ze zijn compact, waardoor ze gewoon door ieder tuinpoortje passen. De versnipperaars uit de 1800-serie zijn onze krachtigste modellen: ze hebben het meeste vermogen. Deze professionele machines zijn bovendien standaard voorzien van een draaibare uitvoer en urenteller.” 

“Binnen onze 1800-serie hebben we nu twee modellen, maar binnenkort komt daar een derde houtversnipperaar bij: de 1800P. Daar vertellen we graag alles over.”

Op wielen én op rupsbanden

De 1800WD en de 1800R, twee versnipperaars uit de 1800-serie, zijn al op de markt. De Keijzer legt uit: “De 1800WD is een krachtige, zelfrijdende versnipperaar, met een accu-aangedreven onderstel. Het is een ideale machine voor boomverzorgers en hoveniers, want door het handige onderstel is de machine makkelijk te verplaatsen of in en uit een bus te laden.”

De 1800R is ook zelfrijdend, maar dan op rupsbanden. Dat is handig als je de versnipperaar op ruigere ondergronden gebruikt. “De versnipperaar komt volledig tot zijn recht op moeilijk begaanbaar of heuvelachtig terrein. Ideaal voor bijvoorbeeld de bosbouw. Het rupsonderstel wordt aangedreven door een krachtige Honda GX160 motor. Daarbij heeft de 1800R 3 snelheden om vooruit te rijden en beschikt het apparaat over een achteruitversnelling.” 

De nieuwe 1800P met power take off systeem.

Inspirerende innovaties

Innovatie staat bij De Wild hoog in het vaandel. “We brengen ieder jaar nieuwe machines uit. Daarmee spelen we in op de behoefte van de markt. We hebben een breed netwerk aan eindgebruikers en staan in direct contact met hen. Hierdoor weten we precies wat de wensen zijn.”

Ook deze zomer komt er weer een innovatie van De Wild op de markt, namelijk de 1800P. Deze krachtige houtversnipperaar maakt gebruik van een power take off systeem. Dit betekent dat er geen motor op de versnipperaar zit, maar dat deze aangedreven wordt door een tractor. Dat merk je meteen: de machine heeft nóg meer vermogen en capaciteit dan de voorganger uit de 1300-serie. De 1800P verwerkt takken tot een diameter van wel 14 cm. “Daarmee gaan we echt een stapje verder”, vertelt De Keijzer enthousiast. 

“De nieuwe 1800P biedt vele voordelen. Zo is de invoer breder geworden en hebben onze engineers een kleine modificatie aan de messen gemaakt. Hierdoor neemt de capaciteit toe en geeft de machine extra rendement. We spelen hiermee direct in op de behoefte van de professional. Het is geen machine die je als tuineigenaar aanschaft. Deze versnipperaar is speciaal ontwikkeld voor bijvoorbeeld agrarische ondernemers of hoveniers die over een tractor beschikken.”

De 1800R op rupsbanden: ideaal voor ruigere ondergronden.

Veiligheid voor alles

Naast innovatie, stelt De Wild hoge eisen aan de veiligheid van hun machines. De Keijzer legt uit: “Een hakselaar is natuurlijk geen speelgoed. Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze gebruikers te waarborgen. Voordat onze machines op de markt komen, worden ze uitvoerig getest en altijd gekeurd door een extern, gecertificeerd keuringsinstituut.”

“Al onze houtversnipperaars voldoen aan de tuinmachinenorm. De grote modellen zijn zelfs getoetst op de specifieke bosbouwnorm. Dit is niet verplicht, maar hierin willen wij geen enkel risico lopen. De machines uit de 1300- en 1800-serie zijn voorzien van een noodstopbeugel en veiligheidsschakelaars. Deze schakelaars op de in- en uitvoer blokkeren de werking van de machine tijdens de onderhoudswerkzaamheden. Kortom: onze versnipperaars zijn vakkundig ontwikkeld en snel én veilig om mee te werken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details