Platform voor de tuin- en groenprofessional
Compleet pakket vooreen kristalheldere vijver

Compleet pakket vooreen kristalheldere vijver

Combinatie filter, waterplanten en behandelingsmiddelen voor goed resultaat

Om een (zwem)vijver helder, gezond en mooi te houden, moet het hele systeem kloppen. Van filtersysteem tot waterverbeteraars en waterplanten. “Om de vijver gezond te houden, moet er een natuurlijk, biologisch evenwicht zijn.”

Waterplantenkwekerij Moerings is met een oppervlakte van zo’n zestien hectare de grootste waterplantenkwekerij van Europa. Het bedrijf levert, naast alle denkbare soorten waterplanten, ook filtermaterialen, lava, ijzerzand, vijveraarde en een complete lijn waterbehandelingsmiddelen. “Daarmee kunnen we de vijver in een uitstekende conditie brengen voor de groei van waterplanten”, vertelt salesmanager René Verspuij. “Als de planten optimaal kunnen groeien, onttrekken ze zo veel meststoffen uit het water dat er geen algen meer ontstaan. Zo creëer je een natuurlijk biologisch evenwicht.” 

Waterplantenkwekerij Moerings is de grootste waterplantenkwekerij van Europa.

De basis van een plantenfilter is lava, dat fungeert als behuizing voor bacteriën. Het product Bio Korrel (ijzerzand) uit de productlijn Natuurlijk Moerings is een uitstekende toplaag voor plantenfilters. Het is de basis voor een gezonde voedingsbodem in de vijver. Gebruik van deze poreuze korrels voorkomt rotting van de wortels van de planten die geheel onder water staan. Ook zullen de wortels beter groeien en onttrekt de korrel fosfaat aan het water ten gunste van de wortel- en plantgroei. Dit zorgt voor fosfaatvrij water. Het product is zeer geschikt voor de bovenste plantlaag van een plantenfilter. Verspuij: “We hebben inmiddels al veel van onze klanten kunnen laten zien dat je hiermee van het filterdeel een complete border kunt maken. Dat is een mooie toevoeging aan vijvers.” 

Om de vijver gezond te houden, moet er een natuurlijk, biologisch evenwicht zijn.

Het Natuurlijk Moerings-assortiment omvat daarnaast producten om de waterkwaliteit te verbeteren, zoals GH Plus (calcium), KH Plus en Pond Pro; een unieke samenstelling van bacteriën die het biologisch evenwicht waarborgt en vijver continu reinigt. “Hiermee voorkom of verwijder je de biofilmlaag op de wanden en trappen van de zwemvijver. Dit product wordt toegevoegd van april tot en met oktober, als de watertemperatuur boven de tien graden ligt. Dat geldt ook voor Pond Booster: een product dat op een natuurlijke manier met bacteriën vuil van de bodem en uit het filtersysteem verwijdert.”

Advies voor heldere vijver

Voor hoveniers is het onderhoud van een (zwem)vijver soms nog geen routine. Daarom lanceerde Moerings voor zowel hoveniers als particulieren de website www.pondtrends.nl. Na het invoeren van de hoeveelheid water en de testresultaten ervan, rolt er een advies uit om de waterkwaliteit op peil te brengen en houden. “Iedereen wil graag probleemloos genieten van een kristalheldere vijver zonder algen. Zeker nu biodiversiteit een belangrijk onderwerp is. Zwem- en plantenvijvers hebben nu eenmaal een grote aantrekkingskracht, niet alleen op mensen, maar ook op dieren.”

De basis van een plantenfilter is lava, dat fungeert als behuizing voor bacteriën.

Hoveniers kunnen alle benodigde producten rechtstreeks bestellen bij Moerings, die de bestelling op locatie aflevert. “Dan staat alles in één keer op de stoep. Daarnaast assisteren wij bij het maken van beplantingsplannen voor de vijver. Wat de hovenier heel goed kan in de tuin, vindt hij soms wat lastig op watergebied. Dat nemen we graag van hem over.”

Ook werkt Moerings samen met andere bedrijven in de keten. Zo is er een samenwerkingsverband met folieleverancier Ecolan en Auga, leverancier van onder andere vijverpompen. “We zijn alledrie zelfstandige bedrijven, maar bieden de hovenier één aanspreekpunt. Zo delen we bijvoorbeeld een stand op de Groene Sector-vakbeurs. Komt er een hovenier voor folie, dan vragen we meteen of hij al aan de rest heeft gedacht: de techniek, aankleding en beplantingsplannen. Zo kunnen we helpen bij het hele traject.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details