Platform voor de tuin- en groenprofessional
Complete businesspartner voor de groenprofessional
Stihl biedt professionele gebruikers verschillende handelsvormen aan.

Complete businesspartner voor de groenprofessional

Laadoplossingen, nieuwe machines en slimme software

Stihl staat op de Groene Sector Vakbeurs met een behoorlijke stand. Daarin wordt niet alleen ingezet op fysieke producten, maar juist op het volledige ecosysteem. “Wat is belangrijk voor onze gebruikers om efficiënt, veilig en ergonomisch met onze producten te kunnen werken? Natuurlijk ligt de focus hierbij op elektrificatie”, zegt Tommy Nagtegaal, business developer bij Stihl.

De nieuwe bladblazer doet niet meer onder voor de benzinevariant.

“De eindgebruiker is hier al mee bezig of wil overstappen. De accu’s worden steeds krachtiger, je kunt er steeds langer mee werken. Ook wordt de levensduur van de accu’s steeds langer. Met de accu AP500 S werkt Stihl met platte, gelamineerde cellen in plaats van ronde cellen. De grote voordelen hiervan zijn: meer energie-inhoud in dezelfde maat accu tegen nagenoeg hetzelfde vermogen, een hoger output vermogen en de levensduur van de cellen is verdubbeld van 1.200 laadcycli naar 2.400 laadcycli. Kortom, het is veel duurzamer om de accu’s te laden onderweg dan dat je in één keer voldoende accu’s meeneemt op een werkdag. Onlangs hebben wij een nieuwe accubosmaaier FSA 200 en bladblazer BGA 300 geïntroduceerd die niet meer onderdoen voor de professionele benzinevariant.”

Eén van de thema’s die Stihl op de beurs belicht en die erg actueel is, is energy management. Want bij gebruik van accugereedschap is het belangrijk te weten hoe lang een accu meegaat en hoe je hem snel weer kunt opladen. Hiervoor biedt de leverancier verschillende mogelijkheden. Zoals een mobiele stroomvoorziening als de powerbank PS 3000. Die kan mee het veld in om accu’s op te laden, maar ook om andere machines, zoals bijvoorbeeld een boormachine, op te laden. De powerbank heeft een hoog vermogen en is water- en stofbestendig. 

Hiervoor zijn verschillende laadoplossingen beschikbaar.

Samenwerking

Stihl profileert zich als complete businesspartner. Het bedrijf werkt dan ook veelvuldig samen met andere merken om professionele gebruikers verschillende laadoplossingen te bieden. Nagtegaal: “Zo laten we in onze stand de volledig elektrische bedrijfswagen Ford E transit zien. Die is voorzien van een stroomvoorziening voor het opladen van accu’s. Ik verwacht dat dat in de toekomst wel gangbaar wordt. Met deze elektrische bus kun je daarnaast tot wel 2.000 kilo trekken.”

Voor het veilig op het bedrijf opladen van accu’s, werkt Stihl onder andere samen met Seefion voor brandwerende laad- en opslagkluizen met bijpassende Stihl laders en accu’s. Daarmee voldoet de groenprofessional ook direct aan de strengere regelgeving voor het opslaan van accu’s die binnenkort in werking treedt. 

Stihl heeft een uitgebreid pakket aan accutuinmachines.

Samen met bott, leverancier van bedrijfswageninrichtingen, ontwikkelde Stihl de bottTainer:  een all-in-one mobiel oplaadstation voor het opladen en transporteren van maximaal 28 accu’s. Ook geeft het systeem een overzicht van alle accu’s en hun laadtoestanden. 

Voor efficiënt machinebeheer is er het het fleetmanagementsysteem Stihl connected. “Die geeft een compleet overzicht van het machinepark. Zodat je weet waar ze zich bevinden, welke persoon ermee aan het werk is, hoeveel draaiuren er zijn geweest en wanneer er onderhoud nodig is.”  

Samenwerkende robotmaaiers

Afgelopen voorjaar introduceerde Stihl een nieuwe generatie robotmaaiers in de iMOW EVO-serie. Voor deze maaiers ontwikkelde Stihl een systeem waarin meerdere maaiers kunnen samenwerken: iMOW Team. “Met bijvoorbeeld drie maaiers op een terrein van 10.000 m2 werk je veel flexibeler dan met één grote maaier. Door de intelligente software nemen de overige maaiers het werk over, mocht er één stil komen te staan. Ideaal voor bijvoorbeeld sportvelden, golfbanen en bedrijventerreinen.” 

Kortom: meer dan genoeg te zien in de stand van Stihl. Naast het bekijken van verschillende productdemonstraties, kunnen bezoekers hier ook terecht voor meer informatie over producten, services en diensten of om een productdemonstratie op locatie aan te vragen. 

“We kunnen klanten verder inlichten over de verschillende handelsvormen die wij aanbieden, zoals  fullservice leasing of financieringen. Vooral in de accutransitie kunnen de investeringen fors zijn. Voor sommige ondernemers is het dan prettig om stapsgewijs te investeren of slechts te betalen voor gebruik via huur of lease.” 

Bezoek Stihl op standnummer 740 waar nog meer innovaties, echte primeurs, te bewonderen zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details