Platform voor de tuin- en groenprofessional
Cortenstalen poeren zorgen voor duurzame stevigheid
Een bevestigde paal, met de poer mooi in het zicht.

Cortenstalen poeren zorgen voor duurzame stevigheid

Veel voordelen ten opzichte van beton

Een markt zonder concurrentie, is dat niet de droom van iedere ondernemer? Dat weten de eigenaren van Cortenpoer nog niet helemaal zeker. Want hun klanten werken vaak al jaren met poeren van beton. Hoe overtuig je ze dan om toch voor Cortenstaal te kiezen?

Johan Knopper en Marnix van de Baan werken nu al drieënhalf jaar samen aan Cortenpoer. “Marnix kwam met het goede idee, toen hebben we het samen uitgewerkt”, vertelt Knopper. “Maar het blijft lastig om een compleet nieuw product op de markt te brengen. Dat wordt dit jaar onze grootste uitdaging. De reacties van hoveniers en architecten op de beurs zijn steeds superpositief. De stap van beton naar Cortenstaal gaat om meer dan functionaliteit. Het gaat ook over design, gebruiksgemak en eenheid in de tuin.”

Een poer van Cortenstaal, de schroef en het bevestigingsplaatje.

Materiaalkeuze met een missie

“We hebben heel bewust voor Cortenstaal gekozen”, vertelt Van de Baan. “Dit materiaal zorgt voor de karaktereigenschappen waar we zo trots op zijn. Het materiaal is veel lichter dan beton. Waar een normale poer zo’n 32 kilo weegt, wegen die van ons maar 20 kilo. Dat is toch fijn voor de rug van een hovenier. Daarnaast is Cortenstaal ook veel sterker dan beton, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de draagkracht.”

Naast het unieke materiaal heeft Cortenpoer ook nagedacht over de bevestiging. “Het idee is dat je de poer bóven de grond laat staan, in het zicht. Daar is ‘ie voor bedoeld. De bevestiging van een paal op de poer moet dan perfect zijn. Daarom hebben we een bevestigingsplaatje ontwikkeld, van 2mm dik. Met dat plaatje is het mogelijk om de paal op de poer te draaien, zodat er bijna geen ruimte meer tussen zit.”

De dikte van de kop van de schroeven die de hovenier gebruikt, bepaalt de afstand tussen de poer en de paal. Dat hoeft maar 3 millimeter te zijn, vertelt Knopper. “De wind kan er tussendoor en omdat de poer hoger boven het maaiveld staat, wordt het hout sowieso minder nat en vies. Zo loop je geen risico meer op houtrot, waardoor je de levensduur van je palen verlengt. Zo houden we ook aandacht voor het milieu. Daarbij staan de palen zo superstrak en nog steviger ook. Steviger dan wanneer je alleen het draadeind van de bekende stelplaatjes gebruikt.”

Overtuigingskracht

Nu is het tijd om klanten te overtuigen om voor een Cortenstalen poer te kiezen. “Daar gaat onze stagiair Niels van de Baan zich mee bezig houden. Hij gaat ons helpen met het benaderen van de juiste mensen, zodat ze ons niet snel vergeten!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details