Platform voor de tuin- en groenprofessional
Crème-de-la-crème onder de keerwanden
Qua duurzaamheid en uitstraling ongeëvenaard als het om afwerking gaat.

Crème-de-la-crème onder de keerwanden

Hoogteverschillen in daktuin Rotterdams Eden Districta

Voor het Rotterdamse bouwproject Eden District levert Bosch Beton betonnen keerwanden waarmee hoogteverschillen worden gecreëerd, waterkeringen aangelegd, grond wordt opgesloten en plantenbakken gemaakt. Volgens Laurens van Dijke, accountmanager GWW bij Bosch Beton, vraagt het bijzondere project om veel maatwerk en meedenken met zowel architect als uitvoerende partijen. “Alle hoeken zijn als special uitgevoerd omdat ze niet standaard zijn. Voor ons sluit dit project mooi aan bij de mogelijkheden binnen Bosch Beton.”

In het hart van Eden District ligt de verborgen tuin met volwassen bomen. Een groene oase, als tegenhanger van de stoere kades van de Lloydpier, die bewoners uitnodigt tot spelen, ontmoeten en gezamenlijke activiteiten. De binnentuin, ontworpen door HOSPER en gerealiseerd door Weverling Groenproviders, bestaat vooral uit veel groen: mooie bomen, vogel-, vlinder- en bijvriendelijke bloemen en struiken en natuurlijke speelplekken. Het is zo ontworpen dat privé en collectief goed op elkaar aansluiten. Iedereen heeft een eigen buitenruimte, met privacy door middel van groen.

In dit project waren grote, volwassen bomen ingetekend.

“Alle gebruikte keerwanden om hoogteverschillen te kunnen maken zijn in onze eigen fabriek gemaakt en door onze eigen tekenafdeling ge-engineerd”, vertelt Van Dijke. “Naast de sterkte van de keerwanden valt in dit project ook de afwerking op. Dat is echt een unique selling point van Bosch Beton. Keerwanden worden bij ons ondersteboven in een mal gestort, waardoor de enige kant die minder strak is de onderkant is. En die zie je niet.” 

Volgens Van Dijke is niet alleen Eden District maar ook het eromheen liggende Lloydkwartier qua duurzaamheid en uitstraling ongeëvenaard als het om afwerking gaat. “Het klopt echt overal. Superstrak.” 

Eden District

Het Rotterdamse Eden District is een ambitieus bouwproject dat de skyline van de stad verrijkt en een nieuw tijdperk van modern stedelijk wonen en werken vertegenwoordigt. Het project biedt een harmonieuze mix van innovatieve architectuur en groene ruimtes. Eden District kenmerkt zich door groene daken, gemeenschappelijke tuinen en groene bouwmaterialen die worden geïntegreerd om een gezonde leefomgeving te creëren en de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Het door Bosch Beton geleverde werk bevalt zelfs zo goed dat het Rotterdamse project ook weer nieuw werk heeft opgeleverd. “Mooi om te zien. Het is bijna reclame. Het ene werk levert weer nieuwe opdrachten op.” 

Naast de buitenkant zijn de keerwanden van Bosch Beton ook van binnen bijzonder. Van Dijke: “Ze zijn gemaakt van zeer duurzaam beton. In plaats van 100 procent zit er nog maar 70 procent cement in. Die andere 30 procent bestaat uit restmateriaal uit industrie en bouw. De volgende stap zijn keerwanden, die nog maar voor 50 procent uit cement bestaan.” 

Over Bosch Beton

Bosch Beton is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige betonproducten voor zowel de agrarische sector als de GWW. Het bedrijf, opgericht in 1972, heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Het bedrijf heeft een breed scala aan producten ontwikkeld, waaronder sleufsilo’s en keerwanden. Deze producten worden veel gebruikt in de agrarische sector voor het opslaan van veevoer, maar vinden ook toepassing in industriële omgevingen voor verschillende doeleinden. Bosch Beton werkt nauw samen met architecten, aannemers en agrarische bedrijven om producten te ontwikkelen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften en eisen van elk project.

Grote kracht van Bosch Beton is dat het bedrijf uit Barneveld alles onder één dak heeft: van ontwerp tot engineering en productie. “Een architect tekent iets moois en vervolgens bepalen wij of dat constructief haalbaar is. In dit project waren grote, volwassen bomen ingetekend. Wij garanderen een levensduur van 50 jaar op de normale wanden en zelfs 100 jaar op onze dubbel gewapende LR-keerwanden. Die laatsten zijn dikker en hebben twee wapeningsnetten. Door de strakke afwerking van de keerwanden zijn ze zeer geschikt voor deze daktuinen” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details