Platform voor de tuin- en groenprofessional
Cruydt-Hoeck introduceert ecologisch passend inheems bloemenmengsel voor elke gemeente in Nederland

Cruydt-Hoeck introduceert ecologisch passend inheems bloemenmengsel voor elke gemeente in Nederland

Kwekerij Cruydt-Hoeck introduceert op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht voor iedere gemeente in Nederland een eigen zadenmengsel, bestaande uit de karakteristieke gebiedseigen flora en afgestemd op de lokale bodemeigenschappen. Het gemeentemengsel kan zorgeloos worden toegepast in bermen en parken en draagt maximaal bij aan de plaatselijke biodiversiteit.

Klein land met grote ecologische diversiteit

Hoewel Nederland een klein land is, hebben we van oudsher een grote diversiteit aan landschappen met allemaal verschillende bodems. Hierdoor beperkt de verspreiding van veel soorten planten en bloemen zich tot een bepaalde regio, waardoor elk gebied zijn karakteristieke flora heeft. Daar wil je bij het inzaaien het liefst trouw aan blijven. Behalve dat gebiedseigen plantensoorten goed bij de bodem passen, helpen ze ook de insecten die daar van nature voorkomen het best. Ze vormen niet alleen een bron van nectar, maar fungeren vaak ook als waardplant, wat betekent dat ze belangrijk zijn voor de voortplanting. Dat ontbreekt vaak in exotische of niet autochtone mengsels en is cruciaal voor het herstel van onze insecten.

Al sinds 1978 heeft Cruydt-Hoeck een grote passie voor wilde inheemse flora. In het Friese Nijeberkoop en bij teeltpartners door heel Nederland worden zaden van inheemse en autochtone planten geteeld. Ze worden geoogst, geschoond en komen vervolgens veelal terecht in een zadenmengsel ten behoeve van wilde bijen, vlinders, en andere insecten.

Op de kwekerij worden zaden afkomstig uit natuurlijke, Nederlandse populaties van inheemse soorten vermeerderd, met behoud van zoveel mogelijk van hun natuurlijke eigenschappen met als doel om zoveel mogelijk bij te dragen aan biodiversiteitsherstel.

Kom naar onze stand 3.1.06 voor uw specifieke gemeentemengsel!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details