Platform voor de tuin- en groenprofessional
De 18 volt tuinmachines van Metabo werken snel, nauwkeurig en ergonomisch
De nieuwe accu-struik- en grasscharen uit het assortiment van Metabo brengen heggen, struiken en graskanten weer snel en nauwkeurig in model.

De 18 volt tuinmachines van Metabo werken snel, nauwkeurig en ergonomisch

Als je de hele dag in tuin of park aan de slag bent, dan wil je het beste elektrisch gereedschap. Van oudsher timmert Metabo al aan de weg in dit professionele segment en die trend zetten ze door met nieuwe, slimme accu-machines. Men beschikt nu over een compleet snoerloos programma afgestemd op de behoeften van hoveniers en andere groenprofessionals. Van het maaien, snoeien, trimmen en onderhouden tot het schoonmaken. Krachtig. Comfortabel. Kabelvrij.

In slechts één handeling en zonder gereedschap kunnen gebruikers, dankzij het Metabo Quick-systeem, de struikschaar veranderen in een grasschaar.

We spreken met Carina Frank, productmanager bij Metabo: “Bij Metabo kijken we altijd hoe het beter, slimmer en sneller kan. We luisteren naar terugkoppeling van bijvoorbeeld hoveniers en ontwikkelen machines die iets toevoegen aan hun dagelijkse praktijk”. Los van de struik- & gras-schaar en rugspuit op accu, waar we het later uitgebreid over hebben, beschikt Metabo over een compleet programma snoerloze 18 volt machines: stille accu-grasmaaiers die ook verzamelen en mulchen, accu-heggenscharen met verschillende snoeilengtes, ergonomische accu-bosmaaiers met ronde greep of tweehandsgreep en een krachtige accu-bladblazer. Bij elkaar vormen ze een compleet programma machines van hoge kwaliteit waar iedereen in de groensector perfect mee uit de voeten kan.

Met de telescoopstang kunnen de graskanten rechtopstaand worden geknipt. Dat ontziet de rug.

Struik- en grasschaar

De slimme SGS 18 LTX Q struik- en grasschaar bouw je door een simpele klik van een ander blad om van een struikschaar naar een grasschaar of andersom. De body van de machine is dus hetzelfde, je wisselt alleen het mes. Dit gaat snel en zonder gebruik te hoeven maken van gereedschap door het Metabo Quick-systeem. Zo biedt men maximale flexibiliteit terwijl er geen concessies gedaan worden aan snel en nauwkeurig werken. De machine zonder accu weegt 800 gram, is ergonomisch ontworpen en draait rustig en storingsvrij. En nu we het toch over ergonomie hebben: er is een telescoopstang verkrijgbaar die je rug spaart omdat je hiermee comfortabel en rechtop kunt werken. Met name bij het bijwerken van graskanten is dat natuurlijk ideaal.

De nieuwe struik- en grasschaar is niet alleen handig en ergonomisch, hij levert ook perfecte resultaten. Frank zegt daarover: “Met de 18 volt struik- en grasschaar realiseren gebruikers absoluut nauwkeurige knipresultaten. Daarvoor zorgen onze kwalitatief hoogwaardige, lasergesneden en diamantgeslepen messen met een snoeidikte tot acht millimeter.” Ook aan veiligheid heeft men bij Metabo gedacht. De machine is voorzien van een extra veiligheidsschakelaar en een geïntegreerde snelstop voor het mes en dat maakt hem bijzonder veilig. Dankzij de krachtige accu’s kun je heel lang doorwerken. Zo bereikt de SGS 18 LTX Q met een Li-Ion accu-pack van 2,0 Ah met het grasmes een gebruiksduur van wel 150 minuten en met het mes voor de struik zelfs 165 minuten.

De 18 Volt accu-rugspuit RSG 18 LTX 15 brengt plantenbeschermings- en voedingsmiddelen heel gelijkmatig aan, helemaal zonder zelf te hoeven pompen.

Accu-rugspuit

De struik- en grasschaar werkt met de 18 volt CAS accu. CAS staat voor Cordless Alliance System en de accu’s van de 23 deelnemende merken zijn onderling uitwisselbaar. Ook de nieuwe RSG 18 LTX rugspuit werkt op deze krachtbron. Daarmee wordt het aanbrengen van plantenbeschermingsmiddelen en voedingsmiddelen een fluitje van een cent. Je hoeft namelijk niet meer steeds zelf te pompen en dat werkt erg prettig. Bovendien kun je de druk traploos instellen waardoor je heel nauwkeurig kunt doseren. Uiteraard kun je door de messing spuitmond te verstellen, wisselen tussen nevel en straal. Met een volle accu kun je tot wel vier uur werken en daarmee 90 liter vloeistof verwerken. Carina voegt nog belangrijke informatie over ergonomie toe: “Omdat het apparaat met een volle tank van 15 liter niet echt licht is, vinden wij de ergonomie heel belangrijk. De vorm van de tank en de gevoerde banden zorgen voor een uitstekend draagcomfort en ontzien de rug.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details