Platform voor de tuin- en groenprofessional
De betontegel opnieuw uitgevonden

De betontegel opnieuw uitgevonden

Robuust, slijtvast en onderhoudsarm

MBI De Steenmeesters exposeert komende editie ook weer op de Groene Sector Vakbeurs. Het bedrijf introduceert hier een uitbreiding van het assortiment GeoProArte. Er zijn onder meer een nieuw design en een nieuw formaat beschikbaar.

Op de betontegels is een keramisch design aangebracht.

Vorig jaar werd deze nieuwe categorie tuintegel onder de naam GeoProArte gelanceerd op de Groene Sector Vakbeurs. Het gaat om betontegels, waarop een keramisch design wordt aangebracht. Mirjam Rosman, manager marketing & communicatie bij MBI De Steenmeesters: “In principe komt de methodiek overeen met die van keramische tegels. Wij hebben de techniek doorontwikkeld zodat deze op betontegels kan worden toegepast. De tegels combineren het design van keramiek met de robuustheid van beton. We verankeren de hoogkwalitatieve printlaag met een meerlagige, supersterke coating, waardoor die de garantieperiode met glans doorstaat. Met deze techniek hebben wij de betontegel echt opnieuw uitgevonden.”  

Het afgelopen jaar werd het product al goed verkocht, al merken ze bij MBI dat nog niet iedereen het kent. “Mensen zijn toch gewend aan beton of keramiek en dit is een hybride tussenvorm. We willen op de beurs vooral aan de hoveniers graag laten zien dat de drempelvrees voor deze innovatie ongegrond is. Verwerking is nagenoeg risicoloos en consumenten zijn louter tevreden.”

Op de beurs wordt een nieuw formaat en een nieuw design geïntroduceerd.

Met deze innovatie speelt MBI ook in op de huidige ontwikkelingen. Keramische tuintegels worden veelal geïmporteerd en worden ‘gebakken’ in hete ovens. Dat zorgt voor enorme kostenstijgingen in deze tijd met stijgende energiekosten. Hierdoor zijn er ook minder keramische tegels beschikbaar. De tegels uit de GeoProArte lijn worden volledig op groene energie geproduceerd en niet gebakken, maar slechts licht verwarmd. Daarbij blijft de tegel 100% recyclebaar tot puingranulaat voor de productie van nieuwe tegels. De designlaag heeft hier dus geen negatief effect op. 

Dit jaar heeft GeoProArte de prestigieuze German Design Award geworden voor excellent productdesign. Ook heeft MBI in november het patent toegewezen gekregen op de wijze van aanbrengen van het keramisch design.

Deze tegel slaat vanwege zijn robuustheid en stroefheid vooral aan voor plekken waar veel traffic is, zoals bij restaurants en appartementencomplexen.

Hout, bloemen of mozaïek

Sinds de introductie waren de tegels leverbaar in meerdere formaten: 60×60 cm, 60×30 cm, 20×30 cm, 100×100 cm en 120×30 cm. Daar komt nu het formaat 40×40 cm bij. “Dit is wel speciaal voor de buitenlandse markt ontwikkeld, maar voor een kleiner budget biedt dat ook in Nederland kansen.” Qua design is er heel veel mogelijk en er komen steeds nieuwe designs bij. Zo kunnen de tegels worden geprint worden met houtlook, met bloemen of mozaïek. “We introduceren op de beurs een nieuw design, dus in totaal is er dan keus uit negen designs. Deze tegel slaat vanwege zijn robuustheid en stroefheid vooral aan voor plekken waar veel traffic is, zoals bij restaurants en appartementencomplexen”, aldus Rosman. “Er zijn inmiddels al enkele grote projecten mee gerealiseerd.”  

Rosman kijkt tevreden terug op de vorige editie van de beurs,. “Vorig jaar was voor ons een positieve ervaring en daar hopen we dit jaar ook op. We vinden het belangrijk om nieuwe producten zoals de GeoProArte-lijn te laten zien aan hoveniers en hun vragen te beantwoorden. Zij kopen niet rechtstreeks bij ons, maar het is wel prettig om hen uit te kunnen leggen wat er de voordelen van zijn en hoe we het design verbinden aan beton. Je moet het gewoon zien en ervaren. Daar is een beurs de perfecte gelegenheid voor.”

De tegels worden niet gebakken, maar slechts licht verwarmd.

Uiteraard is er ook nieuws over de GeoCeramica-lijn. Ook hier wordt het assortiment uitgebreid met nieuwe designs. Daarnaast kondigt MBI aan met GeoCeramica te gaan samenwerken met Koninklijke Mosa, fabrikant van keramische tegels uit Maastricht. “Het keramiek van Mosa heeft een eigen, unieke look. Mosa is hèt designmerk voor tegels in het interieur en wij maken dit nu gezamenlijk ook beschikbaar voor de tuin. We brengen in januari samen een lijn tuintegels op de markt, Mosa by GeoCeramica.”

GeoCeramica is een hybride product tussen beton en keramiek, met als voordeel ten opzichte van vol keramiek dat er maar een dunne keramische toplaag benodigd is, terwijl wel dezelfde eigenschappen behaald worden. “GeoCeramica blijft natuurlijk het topproduct in ons assortiment, zeker gezien de enorme keuze uit designs en kleurstellingen. Al zal ook hier het effect van de energiekosten van keramiek merkbaar zijn.”

Er zijn al verschillende projecten gerealiseerd met GeoProArte.

Tuinprofessionalpartner

MBI hecht veel waarde aan duurzaamheid. Daarom werkt het bedrijf ook mee aan de Tuinprofessionaldagen, die dit jaar ook in Hardenberg worden georganiseerd. Dit evenement is bedoeld om de branche van kennis te voorzien en staat dit jaar in het teken van ‘water en de tuin’. “We geven samen met andere fabrikanten een kennissessie over verharding rondom de woning: hoe maak je de buitenruimte waterproof? Bijvoorbeeld door halfopen bestrating te maken op de oprit of het tuinpad. Onze partner ACO, producent van afwateringssystemen, staat op de beurs ook in de stand naast ons. Zo kunnen we samen laten zien hoe de tuin zo duurzaam mogelijk kan worden ingericht. Een mooi en comfortabel terras hoeft echt niet ten koste te gaan van duurzaamheid. Zolang maar niet de hele tuin vol gelegd wordt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details