Platform voor de tuin- en groenprofessional
De combinatie van de twee vakbeurzen was heel geslaagd
De beurs werd ook dit jaar weer drukbezocht.

De combinatie van de twee vakbeurzen was heel geslaagd

Opzet veelbelovend voor de toekomst

Van 14 tot en met 17 september 2022 vond de grootste groene vakbeurs van Nederland plaatst. Een combinatie van de Agro- en Groentechniek Holland vakbeurzen zorgde voor een geslaagd resultaat. “Dit was de eerste keer dat deze twee vakbeurzen gelijktijdig werden georganiseerd en dat werd door exposanten en bezoekers goed ontvangen. Ons beursterrein van 22 voetbalvelden was eerder dan ooit uitverkocht en de sfeer onder de deelnemers en bezoekers was erg goed”, zegt Willem Bierema beursmanager Fedecom Fairs. 

In de evaluatie van de Groentechniek Holland beurs in 2019 werd besloten om de Agro- en Groentechniek beurs voortaan gelijktijdig te organiseren. “We zagen dat zowel de exposanten als de bezoekers steeds meer op beide beurzen aanwezig waren. En daardoor werd het steeds interessanter om het gelijktijdig te organiseren.”

Het diverse aanbod aan exposanten.

Zo gezegd zo gedaan. Een mooier resultaat had Bierema zich niet kunnen wensen. “Het ging zo goed dat we zelfs te veel aanvragen voor deelname hadden. Hoe graag we ook wilden, die konden we gewoon niet allemaal inwilligen, omdat we bijvoorbeeld te weinig tenten hadden en er niet meer konden reserveren vanwege tekort bij de aanbieders, doordat alle evenementen weer doorgingen na twee jaar corona. Dus voor de volgende keer gaan we dat zeker ruimer reserveren..” Het enthousiasme is ook terug te zien in de statistieken. “In onze enquêtes zie je hoge waarderingscijfers van exposanten en bezoekers. Deze beurs kwam uit op een gemiddeld waarderingscijfer 7,6 en dat was eerst 7,3. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.”

Eigen identiteit

Ondanks dat de twee vakbeurzen gelijktijdig worden georganiseerd, behouden ze wel hun eigen identiteit. “De promotie rondom de beurzen doen we dan ook op twee verschillende manieren. Bijvoorbeeld bij bezoekerswerving, marketing, adverteren in de vakbladen, maar ook aparte entrees. Zo vinden de beurzen gelijktijdig plaatst, maar hebben ze wel nog hun eigen uitstraling.” 

“Er waren ook exposanten die altijd aan beide beurzen deelnamen, zij werden in het midden geplaatst tussen beide beurzen in. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een John Deere, die staat er voor tuin en park, maar ook voor landbouwproducten. Zij waren enorm tevreden, het bespaart ze toch weer een extra beurs. Nu hoeven maar ze één keer per jaar goed uit te pakken en hebben ze beide klantengroepen. Twee vliegen in één klap!”

Sfeerimpressie van het beursterrein.

Innovatie voorop

Niet alleen kon je als bezoeker rondkijken, ook was je bij sommige stands in de gelegenheid om het product te testen. “Exposanten kunnen tegen een laag tarief extra meters aan hun stand krijgen om daar hun product op te demonstreren. Zo krijgen bezoekers ook echt gevoel bij het product en er wordt ingespeeld op de interactie.”

Naast ruim 5.000 nieuwe tractoren, machines en gereedschappen zijn er ook paviljoens over actuele onderwerpen en innovatieve oplossingen voor de agrarische en groensector te vinden op AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH).  “Zo was er het Zero Emission Paviljoen met een breed scala aan gereedschappen en werktuigen aangedreven door accu’s of waterstof. Steeds meer bedrijven gaan met hun producten inspelen op elektrificatie. Opdrachtgevers willen geen ronkende en knetterende benzine motoren, ze willen gewoon stille techniek met zo min mogelijk uitstoot. Voorheen was dat een kettingzaag op batterij die na een halfuur op was. En nu zijn dat shovels, heftrucks en tractoren die de hele dag elektrisch draaien.”

Knegt International wint het Gouden Klavertje Vier 2022 met hun elektrische tractoren.

Volgende editie

Naast meer ruimte reserveren voor alle inschrijvingen, zijn er ook andere segmenten die Bierema wil toevoegen aan het beursconcept. “Afval en reiniging vind ik erg interessante segmenten om toe te voegen. Het is een exposantengroep die er nog maar beperkt staat, maar de bezoekers die lopen er al. Dus daar willen we ons meer op gaan focussen. Met deze mooie resultaten kijk ik erg uit naar de volgende editie van deze combinatie beurs!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details