Platform voor de tuin- en groenprofessional
De compacte Weedair 50 IB heeft een groter broertje

De compacte Weedair 50 IB heeft een groter broertje

Onkruidbestrijding met hete lucht is hot. Hoaf Infrared Technology kwam eind vorig jaar al met de compacte, handgedreven WeedAir 50 IB. Het antwoord op de vraag van de zzp’ers, hoveniers en recreatieve sector voor een handzame hetelucht onkruidbestrijder. Met de nieuwe WeedAir 75 IB en 75 IBE breidt het bedrijf zijn range verder uit naar een duurzame oplossing voor elk onkruidprobleem.

De brander is voorzien van een geïsoleerde branderkap die de hete lucht binnenboord houdt.

De WeedAir 50 IB is een handmatig gestuurde machine die het onkruid te lijf gaat met hete lucht. Een dergelijk apparaat was een gemis op de markt en sinds de introductie op de Groene Sector Vakbeurs 2020 is de WeedAir 50 IB dan ook mateloos populair. Het systeem is krachtig, efficiënt en veilig.  De hete lucht uit het apparaat wordt geleverd door een omkapselde vlam die geen contact maakt met het grondoppervlak. De brander is voorzien van een geïsoleerde branderkap die de hete lucht binnenboord houdt. De egaal verspreide lucht heeft een temperatuur tussen de 550 en 700 graden celsius waarmee onkruid tot het verleden behoort. Een digitale temperatuurmeter registreert de temperatuur onder de beschermkap.
Hoog energetisch rendement

Het apparaat is onderdeel van een breed assortiment aan apparaten voor elke onkruid uitdaging. Maar Hoaf blijft acteren op signalen uit de internationale markt en dus ook  actief nadenken CO² reductie. De CO² prestatieladder is intrinsiek onderdeel van de bedrijfsvoering voor het bedrijf dat al meer dan vijftig jaar ervaring heeft in thermische oplossingen voor nietchemische onkruidbestrijding. De opgebouwde kennis en ervaring resulteren in gasgestookte technologie met hoog energetisch rendement en technisch vernuft. Het succes van de Weedair 50 IB leidde tot een grotere uitvoering: de Weedair 75 IB. Dezelfde technologie, maar dan net wat breder ingezet. En hoewel het bedrijf van oudsher focust op propaan en LPG, zijn biopropaan en elektrische aandrijving steeds belangrijker aan het worden. Dankzij een partnerschap met de NieuweWeme Groep leidt dit tot steeds meer mogelijkheden voor accugedreven machines. De nieuwe Weedair 75 IB is dan ook verkrijgbaar in een elektrische variant: de WeedAir 75 IBE. De vlam wordt gevoed met gas, de wielen worden elektrisch aangedreven. Zo is de compacte onkruidbestrijder niet alleen geschikt voor moeilijk te bereiken plekken en grotere oppervlakken, maar dankzij de traploos instelbare, elektrische aandrijving lijkt het werk ook bijna vanzelf te gaan. 

Met deze onkruidbestrijders completeert Hoaf een range die voor elke toepassing een oplossing biedt. Meer weten over de compacte Weedair 50 IB en zijn grotere (elektrische) broertje? Op de website van Hoaf is het complete assortiment binnenkort terug te vinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details