Platform voor de tuin- en groenprofessional
De elektrische Truxta mini-dumper doet twee dagen werk in een dag

De elektrische Truxta mini-dumper doet twee dagen werk in een dag

Compact, wendbaar en krachtig. De gemotoriseerde TRUXTA mini-dumper wordt geroemd om de brede inzetbaarheid. De elektrisch aangedreven uitvoering is ook nog eens duurzaam, stil en vergt minimale fysieke inspanning.

De hydrostatisch aangedreven mini-knikdumper heeft een laadvermogen van 300 of 450 kilo. en is zeer geliefd bij bouwbedrijven, tuinaanleggers en gemeenten. Sinds 2016 is er, naast de TRUXTA met verbrandingsmotor, ook een elektrische uitvoering op de markt. Het Belgische Etramo is als hoofdimporteur van de machines voor de Benelux en Frankrijk hét adres voor wie meer wilt weten over deze veelzijdige machines.

Accu versie

“De elektrische dumpers worden steeds populairder”, vertelt Etramo-salesman Rico Kerbage. “Ze zijn stil, emissieloos en starten met een druk op de knop, maar bieden daarnaast de voordelen van de variant met verbrandingsmotor. De permanente vierwielaandrijving maakt de TRUXTA geschikt voor elk terrein, hoe modderig of moeilijk bereikbaar ook. Hij is uiterst wendbaar en past met een breedte van 73 of 85 cm door deuren en tuinhekjes, zonder de machine te heffen of te manoeuvreren. Versmal de brede versie eenvoudig door de wielen links en rechts te verwisselen en een smallere bak te monteren. Ze zijn zowel compact als krachtig.” Daarnaast beschikken de machines over een ergonomische, transmissieloze knijpbediening en een feilloos remsysteem met dodemanshendel. De combinatie van eenvoud en veilig maakt ze zeer geschikt voor de verhuur. 

Kiep op hoogte

Tevreden klanten zijn snel gevonden. André Jansen van Jansen Hoveniers uit Haarlem werkt al anderhalf jaar met de elektrische machine en is laaiend enthousiast. “Hij is zo efficiënt dat twee dagen werk in een dag klaar is. De accu houdt het ruim een werkdag vol. In de anderhalf jaar dat wij met de machine werken hebben we nog nooit tijdens een klus met een lege accu gestaan. En met de optionele gladde wielen kan zonder schade over een gazon gereden worden.” André heeft tijdens het kiepen geen verhoging nodig, maar die mogelijkheid biedt de TRUXTA 450 wel met de Power-Tip technologie. Kiepen is een eitje dankzij de tweetraps kipbak die ook volgeladen stabiel blijft. Daarbij verhoogt Powertip de overslaghoogte tot 25 centimeter: perfect voor het storten van beton in bekisting. 

Met de Power-Tip-Plus is zelfs een overslaghoogte van 60 centimeter mogelijk, waardoor grond op aanhangers gestort kan worden. Zowel de 300 als de 450 kunnen worden uitgebreid met extra accessoires als een trekhaak of sneeuwschuiver. Nog meer ruimte nodig voor licht materiaal met flink volume? Een verhoging zorgt voor 50 procent meer bakvolume.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details