Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘De Ferrari onder de trekkers’

‘De Ferrari onder de trekkers’

Italiaans icoon met Belgische techniek onder de kap

Machineleverancier Voets is al jaren dealer van het Belgische Machines De Schutter (MDS). Het familiebedrijf uit West-Nederland is leverancier voor tractoren en werktuigen in Noord- en Zuid-Holland. Een van hun populairste producten? De Nibbi: een iconische tweewielige trekker uit Italië. MDS bouwde de machine om tot een elektrische variant.

Familiebedrijf Voets startte ooit als loonwerkbedrijf, maar ging daarna verder als handelaar. “We leveren machines voor de land- en tuinbouw”, legt Bruinen uit. Het bedrijf bestaat uit drie vestigingen en heeft zo’n 70 medewerkers. 

“We bestaan nu 91 jaar, dat zijn al meerdere generaties Voets”, vertelt Bruinen. “En je merkt aan de sfeer ook echt dat het een familiebedrijf is. De sfeer is buitengewoon fijn. Dat maakt dat ik iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk ga, al 35 jaar.”

Klanten voelen zich thuis

Die fijne sfeer wordt ook beaamd door klanten, stelt hij. “Die voelen zich altijd thuis bij ons. Ze zijn geen nummertje, maar écht klant. Want dat is voor ons het belangrijkste: dat onze klanten zich gehoord voelen.” Bruinen is verantwoordelijk voor de binnenverkoop van Voets. “Ik houd me bezig met het kleine spul. Maar dat zijn nog steeds machines van vijftig- of zestigduizend euro. Van een simpel trimmertje tot tractoren van 55 pk.”

Je kunt er niet alleen mee frezen, maar je kunt er ook een rotorkop opzetten of er mee zaaien.

Voets is al jaren officieel dealer van de machines van MDS “De Nibbi hoort daar altijd al bij”, legt Bruinen uit. “Bij mijn vorige werkgever moest ik al bij Voets zijn als ik een Nibbi wilde bestellen.” Je wordt niet zomaar dealer voor MDS, legt hij uit. “Je bent echt de verdeelsleutel voor andere bedrijven in de regio die geen dealer zijn. Dus je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals alle machines op voorraad hebben.”

De Nibbi is echt een icoon, stelt Bruinen. De merknaam is een synoniem geworden voor het product. Net als bij Pampers bijvoorbeeld, of Luxaflex. “Mensen hebben het niet over een tweewielige trekker, maar over een Nibbi. Zo bekend is het merk.”

Nibbi heeft zich gespecialiseerd in trekkers met twee wielen. Bruinen: “Het is een heel degelijk product, gemaakt in een Italiaanse fabriek. De machine heeft heel veel toepassingen. Je kunt er niet alleen mee frezen, maar je kunt er ook een rotorkop opzetten of er mee zaaien. En al die toevoegingen levert MDS ook.”

De Nibbi is ‘de Ferrari onder de trekkers’.

In eigen huis geëlektrificeerd

MDS bouwde de standaard brandstof aangedreven Nibbi bovendien geheel in eigen huis om tot een elektrisch aangedreven variant. Die Nibbi MAK17s E G-drive doet met een 48V accu en een nominaal vermogen van 10-20kW niet onder voor een dieselvariant van 18pk.

Het enige nadeel aan de Nibbi dat Bruinen kan bedenken, is het prijskaartje. “Het is topkwaliteit, daar hoort een hogere prijs bij. Vergelijk het met auto’s: je kunt een Fiat Panda kopen, maar ook een Ferrari. De Nibbi is de Ferrari onder de trekkers. In onze sector weten klanten echter heel goed wat ze nodig hebben. Mensen gaan steeds vaker voor kwaliteit en machines die lang meegaan. Die wegwerpmaatschappij wordt gelukkig steeds minder.” 

Voor Voets blijft de Nibbi een mooie machine om te verkopen. “Want we weten dat klanten daar altijd blij mee zijn. Natuurlijk komen ze niet zo snel terug, omdat de Nibbi zo lang meegaat. Maar dat is alleen maar goed. Want zo weten klanten dat wij eerlijke verkopers zijn en altijd kwaliteit leveren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details