Platform voor de tuin- en groenprofessional
Nieuws

De Goupil G4 is ideaal voor in en om de stad

G6_08
Groter én krachtiger dan ooit: De Goupil G6.

Tekst | Mark Koopmans

Beeld | Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit B.V.

29 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bijna iedereen in Nederland heeft de elektrische voertuigen van Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit voorbij zien rijden. Dat kan bijna niet anders want zij leveren de bedrijfswagens aan de bekende online supermarkt Picnic. En die wagens, van het Franse merk Goupil, zijn alom aanwezig in ons straatbeeld. We gaan het nu echter met Martijn Beekwilder, Manager Commercie, Marketing & Communicatie bij Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit, vooral hebben over de mobiliteits-oplossingen voor bedrijven in de groenvoorziening. Want daar liggen de wortels van hun bloeiende onderneming.

Ze waren er al vroeg bij, want in 2009 zag Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit het levenslicht. De eigenaren van Van Blitterswijk Tuin- en Parkmachines zagen kansen voor elektrische vervoersmiddelen en speelden zo in op deze groeimarkt. Hun jarenlange ervaring in zowel de groenvoorziening als ook elektrische bedrijfswagens maakt het bedrijf een ideale gesprekspartner voor gemeenten, provincies, waterschappen, SW-bedrijven en groenaannemers. Beekwilder licht dit toe: “We leveren bijna nooit een standaard elektrisch voertuig, we nemen ook klantspecifiek maatwerk voor onze rekening. Daar heb je specifieke marktkennis voor nodig en die hebben wij. Dat maakt ons werk ook zo leuk en afwisselend. Elke klant en elke toepassing is weer anders en wij bedenken daar, meestal in samenwerking met Dubbeldam Carrosserieën, de beste oplossing voor. In het LEV segment, dat van de ‘Light Electric Vehicles’, zijn we uitgegroeid tot marktleider in Nederland: in tweederde van de gemeenten in Nederland rijdt een voertuig van ons rond.”

De Goupil G4 heeft eindeloze opbouwmogelijkheden voor iedere toepassing.

Stil, zuinig en schoon

De stille, zuinige en schone bedrijfswagens van Goupil blinken uit in compactheid, kleine draaicirkel en laadvermogen. De hardloper in het groensegment is de Goupil G4 Transporter met een actieradius tot 135km, een laadvermogen van tot 1200 kilo en een totale draaicirkel van slechts 3,9 meter. In 2022 verwacht men een groter accupakket van 21 kWh te kunnen leveren wat zorgt voor een nog grotere actieradius. Die combinatie van eigenschappen maakt hem in de basis ultiem geschikt voor groenaannemers. Er zijn talloze maatwerkoplossingen mogelijk; bijvoorbeeld een kiepbak, een verlengde uitvoering, een wegenzout-strooier of heetwater-unit om onkruid mee te bestrijden.

Beekwilder pakt de draad weer op: “Een aantal jaren geleden was het bij aanbestedingstrajecten van overheidsinstellingen voor groenaannemers een wens vanuit de aanbesteder. Tegenwoordig is het een vereiste om in te schrijven met elektrisch transport. We kunnen er als maatschappij ook eigenlijk niet meer omheen. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en met Goupil bedrijfswagens hoef je ook geen concessies te doen. De Goupil G2, G4 en G6 zijn de perfecte oplossing voor vervoer en transport in en om stedelijke gebieden.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Michel van Strijp

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details