Platform voor de tuin- en groenprofessional
 De Groene Sector Vakbeurs 2022 weer als vanouds

 De Groene Sector Vakbeurs 2022 weer als vanouds

Beurzen zoals De Groene Sector Vakbeurs op 8, 9 en 10 maart 2022 in Evenementenhal Hardenberg zijn weer als vanouds te bezoeken. Het kabinet heeft dit op haar laatste persconferentie bekend gemaakt. Er gelden voor beurzen geen beperkingen meer. “Dit geeft zo’n ontzettend goed gevoel! In de afgelopen maanden was het natuurlijk erg spannend en hebben we de beurs ook noodgedwongen moeten verplaatsen van januari naar maart. Maar het geduld is beloond en we kunnen nu weer als vanouds doorgaan. We kijken er reikhalzend naar uit”, zegt Ramon Schlepers namens De Groene Sector Vakbeurs.

Voor De Groene Sector Vakbeurs gelden er geen coronamaatregelen meer, omdat beurzen door de overheid worden gezien als zogeheten doorstroomevenementen waar voortdurend in- en uitloop is en door de korte verblijfsduur het risico op besmetting klein is. “Oude tijden gaan weer herleven op de beurs, daar kijk ik zo ontzettend naar uit. Dat betekent ook dat de beurs zoals gewend weer te bezoeken is tijdens de traditionele openingsuren, namelijk van 13.00 tot 21.00 uur. Ook de horeca is uiteraard weer geopend en de beursvloer is rijkelijk gevuld met ruim 250 exposanten”, aldus Schlepers.

Groene Sector Innovatie-awards 2022

Ook dit jaar worden er weer Innovatie Awards uitgereikt in de categorieën Tuin & Park Mechanisatie en Groene Inrichting. De uitreiking vindt op 8 maart plaats tussen 14.00 en 14.30 uur op Het Duurzaamheidsplein. Uit de genomineerden kiest een vakkundige jury de winnaars uit. Schlepers: “We zijn er trots op dat dit jaar Dennis de Wilde van DIM Hovenier voor het eerst ook deel uitmaakt van de jury.” De genomineerden in de categorie Tuin & Park Mechanisatie zijn: Wim van Breda – MowHawk, Bio Greenline – Het GreenLine maaidraad en Jean Heybroek bv – De Maredo STrac 700. De genomineerden in de categorie Groene inrichting zijn: SunnyRain Solutions – De Rainwinner, Essie B.V. – Eco2Shield en Sempergreen – Detentiedak.

Verkiezing Duurzaamste hovenier op Duurzaamheidsplein

Op De Groene Sector Vakbeurs wordt de Duurzaamste hovenier van Nederland bekendgemaakt. De verkiezing kent deze keer twee categorieën: particuliere tuinen en openbaar groen. In de praktijk bleek het vaak lastig om bedrijven uit de verschillende groenmarkten met elkaar te vergelijken. Daarom is er deze editie voor gekozen om in twee categorieën prijzen uit te reiken. De uitreiking vindt plaats op Het Duurzaamheidsplein op woensdag 9 maart om 15.00 uur.

De genomineerden in de categorie particuliere tuinen zijn Hooft Hoveniers uit Glimmen, Paardekoper Tuinen uit Renkum en Hoveniersbedrijf Stip uit Elspeet. In de categorie Openbaar Groen zijn W. Ketelaars Groenvoorzieningen uit Moergestel, en Smaak voor Groen uit Den Haag de kanshebbers.

De 22ste editie van De Groene Sector Vakbeurs is op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 maart 2022 in Evenementenhal Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld 15.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details