Platform voor de tuin- en groenprofessional
De Groene Sector Vakbeurs is de enige in zijn soort
Blije bezoekers op de beurs.

De Groene Sector Vakbeurs is de enige in zijn soort

Een trekpleister voor iedereen die in groen geïnteresseerd is

Ramon Schlepers is accountmanager bij Easyfairs en werkt al sinds lange tijd in de beurzensector. In januari 2023 mag hij dan ook weer zijn steentje bijdragen aan De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. Wat de beurs inhoudt, waarom die zo bijzonder is en waarom je er als hovenier echt naar toe moet gaan, legt Schlepers graag uit.

Sfeerimpressie van De Groene Sector Vakbeurs.

De Groene Sector Vakbeurs is een beurs voor alle groenprofessionals in Nederland. De beurs vindt plaats op 10, 11 en 12 januari met wel meer dan 300 bedrijven. Een echte trekpleister voor iedereen die in groen geïnteresseerd is. “Van hoveniers tot aan landschapsarchitecten. De Groene Sector Vakbeurs is enorm divers. Dat is ook wat de beurs zo uniek maakt. Het is niet alleen mechanisatie, gras of verlichting: het is het totaal plaatje van de hele sector. Dus ben jij als hovenier benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen in de groenmarkt? Dan is De Groene Sector Vakbeurs zeker een bezoek waard”, legt Schlepers uit.

Het waterplein.

Visit the Future

Met EasyFairs zorgt Schlepers ervoor dat niet alleen de exposanten, maar ook de bezoekers een onvergetelijke dag hebben. “Wij willen onze bezoekers een Visit the Future experience geven. Als de hovenier de beurs verlaat dan zorgen wij ervoor dat ze geïnspireerd zijn geraakt door iets wat ze op de beurs hebben gezien. We willen ze op de hoogte brengen van de ontwikkelingen die nu spelen in de groensector.”

Het startersplein.

Om zichzelf te onderscheiden van andere beurzen maakt De Groene Sector Vakbeurs gebruik van een full service formule. “Wij vinden het belangrijk om de exposanten en de bezoekers van alle gemakken te voorzien. De bezoekers hebben bijvoorbeeld gratis toegang tot diverse foodcourts en barretjes. Zo kunnen ze genieten van gratis drankjes, hapjes en andere gerechten. Op deze manier creëren we een ultieme belevenis.”

Een innovatieve kans

Volgens Schlepers is een bezoek aan de beurs een must. “Als je actief met je vak bezig bent en op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, moet je hier gewoon zijn. De beurs is in januari, dit is de rustigste periode voor een hovenier. Dus een goed moment om de beurs te bezoeken en klaar te zijn voor het drukke voorjaar.”

Naast een aantal vaste bedrijven heeft de beurs ook een startersplein. “Dit zijn bedrijven die net zijn begonnen en een leuk product hebben, maar niet genoeg budget hebben om een volledige stand te huren. Ook die bedrijven willen we natuurlijk een kans geven. We hebben altijd innovaties en er is zelfs een innovatieprijs te winnen”, vertelt Schlepers enthousiast.

Meegaan met de tijd

Om als beurs uniek te blijven, is De Groene Sector Vakbeurs constant aan het ontwikkelen, groeien en innoveren. “We zijn bezig met ontwikkelingen op digitaal vlak. Zo kunnen bezoekers zich van tevoren registreren en krijgen ze een smartbadge bij binnenkomst. In de smartbadge zit een chip die de bezoekers via een speciale smartbadge reader op de stands van de exposanten  kunnen scannen. Vervolgens krijgen ze digitaal de informatie van het bedrijf in hun mail. Zo gaan we steeds meer toe naar een papiervrije, duurzame beurs.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details