Platform voor de tuin- en groenprofessional
De juiste versnipperaar voor iedere klus
De hybride houtversnipperaar: de oplossing voor een lagere emissie en lager brandstofverbruik.

De juiste versnipperaar voor iedere klus

Breed assortiment aan houtversnipperaars

Firma Thomas staat voor de tweede keer op de Groene Sector Vakbeurs. Bezoekers kunnen in de stand kennismaken met de brede range aan houtversnipperaars van Timberwolf. “We staan daar met het complete gamma.”

“We staan op de beurs om zichtbaarder te worden op de Nederlandse markt”, vertelt Seb Merckx, accountmanager Benelux bij Firma Thomas. “We staan daar met het complete gamma. Dus ook met onze meest verkochte hakselaar op rupsbanden, de TW230VTR. Deze bestaat in diesel- en petrol-uitvoering. Hij past met zijn breedte van 81 centimeter door smalle tuinpoortjes en dat levert de gebruiker veel tijdswinst op. En doordat hij op rupsbanden staat, is hij ook goed te gebruiken op modderige ondergronden of op ongelijk terrein.”

TW 230VTR Diesel Hero.

De TW230VTR petrol is voorzien van een tweecilinderbenzinemotor en de rupsaandrijving heeft twee snelheden. De motorruimte wordt goed geventileerd, waardoor die tijdens het gebruik koel blijft. Het uitlaatsysteem zit in het chassis voor een betere bescherming tegen schokken bij het rijden over ruw terrein. Ook is er een uitlaatdiffusor aangebracht, die de uitlaatgastemperaturen met wel 150°C verlaagt. De doorvoercapaciteit is meer dan vijf ton per uur en de maximale diameter die de machine kan verwerken, is 160 mm. Invoeren gebeurt met twee hydrualisch aangedreven invoerwalsen, voorzien van auto-feedcontrole.

TW 230VTR Petrol Hero.

Grote invoeropening

Voor dikkere takken, tot een diameter van 210 mm, is er de TW280FTR. Die heeft een invoeropening van 280 mm x 210 mm en kan meer dan zeven ton hout per uur versnipperen. Ook deze machine is voorzien van rupsbanden. Het WolfTrack Fixed Track Dual Speed Tracking System heeft een lage versnelling om over moeilijk terrein te rijden en een hogere versnelling om de afstand efficiënt af te leggen. Handig gemonteerde elektronische motorgashendels met twee standen en een trillingsarm, ergonomisch ontworpen bestuurdersplatform, zorgen voor extra werkcomfort.

De ontwikkelingen in de sector staan niet stil. Merckx: “We beginnen nu wel de invloed van de crisis te merken. Steeds vaker vragen boomverzorgers twee keer een offerte aan, waarna ze kiezen voor het goedkopere model. Of ze stellen de aankoop uit. We zien wel dat steeds meer dealers ervoor kiezen een machine in de verhuur te doen. En we leveren veel aan verhuurbedrijven. Want als een boomverzorger geen machine koopt, huurt hij er wel een.”

Hybrid TW280HB.

Hybride houtversnipperaar

Een innovatie van Timberwolf die nog niet beschikbaar is voor de Benelux-markt, maar wel in aantocht is, is de hybride houtversnipperaar. TW280HB HYBRID. De dieselmotor wordt hierbij aangedreven door een condensator. “Er zit dus geen batterij in die opgeladen moet worden en gevoelig is voor temperatuurinvloeden. De condensators laden zichzelf op tijdens het werk en treden in werking als er meer kracht nodig is. Hij is voorlopig nog niet beschikbaar met rupsbanden, maar ik verwacht dat die er ook nog wel komt.”  

Deze versnipperaar heeft een piekvermogen van 62 pk en een verwerkingsdoorvoer van meer dan zeven ton per uur. De machine is de ideale oplossing voor professionele gebruikers die zich inzetten om hun emissies en brandstofverbruik te minimaliseren zonder concessies te doen aan de prestaties.

De machine past in de visie van Timberwood. Het merk investeerde de afgelopen jaren veel in de ontwikkeling van machines die voldoen aan de lage-emissienormen. Momenteel is de gehele lijn dan  ook verkrijgbaar met milieuvriendelijkere benzinemotoren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details