Platform voor de tuin- en groenprofessional
De krachtigste professionele accukettingzaag op de markt: STIHL MSA 300

De krachtigste professionele accukettingzaag op de markt: STIHL MSA 300

De kettingzaag heruitgevonden

Met de nieuwe MSA 300 introduceert STIHL de krachtigste accukettingzaag op de markt. Werken met de kettingzaag op geluidsgevoelige locaties krijgt op die manier een volledig nieuwe dimensie. De mogelijkheden zijn eindeloos: bomen vellen, takken verwijderen, stammen inkorten, hout verzagen voor houtconstructies, … Deze kettingzaag kan het allemaal.

De MSA 300 komt tegemoet aan de hoge eisen die gebruikers stellen aan ergonomie, robuustheid en duurzaamheid. Daarmee is de machine geschikt voor professioneel gebruik bij land- en tuinbouw, gemeentediensten en bosbouw. Deze kettingzaag laat zich bovendien niet door regen en vocht afschrikken.

Extra functies en voordelen

Een blikvanger is de elektronische bedieningscockpit met led-display voor keuze uit drie bedrijfsmodi. Dankzij die grote led-indicator heeft de gebruiker op elk ogenblik een goed overzicht op alle belangrijke informatie over de status van de kettingzaag. De ingebouwde koelluchtfilter beschermt de motor en de elektronica voor een lange levensduur. Ook op het vlak van arbeidscomfort scoort de MSA 300 hoge punten: het antivibratiesysteem beperkt de overdracht van trillingen en spaart zo de krachten van de gebruiker. Vertrouwde kenmerken zoals de zijdelingse kettingspanner en de verliesveilige moeren staan garant voor een snelle kettingwissel.

Langdurige power

Zijn energie haalt de MSA 300 bij voorkeur uit de eveneens nieuw ontwikkelde AP 500 S accu van het STIHL AP systeem. De innovatieve Power Laminate-technologie van deze accu levert een opmerkelijk hoge energie-inhoud en een laag gewicht op. Daarnaast maakt ze dubbel zoveel laadcycli mogelijk. Dat geeft de accu een duidelijk langere levensduur dan de gebruikelijke lithium-ion-accu’s.

Overzicht van de details:

  • Kracht met een enorme kettingsnelheid

De nieuwe STIHL MSA 300 is op dit moment de krachtigste accukettingzaag op de markt met een maximale kettingsnelheid van 30 m/s. Met drie bedrijfsmodi kan de kettingzaag de meest diverse opdrachten aan: bomen vellen, takken verwijderen, stammen inkorten of hout voor houtconstructies zagen. De MSA 300 is standaard uitgerust met het STIHL Light 04 zaagblad en de STIHL 325” RS PRO zaagketting. Bovendien weet de machine zich te onderscheiden door haar lage geluidsniveau. De ideale voorwaarden dus voor gebruik op geluidsgevoelige locaties!

  • Intuïtieve bediening voor meer comfort en veiligheid

Voor een intuïtieve bediening is de MSA 300 uitgerust met een elektronische bedieningscockpit met led-display. Daarop heeft de gebruiker altijd een goede kijk op de statusinformatie en de kettingrem. De grote vergrendelknop, die goed bereikbaar is, zorgt voor extra veiligheid in elke arbeidssituatie.

  • Robuust en ergonomisch

Professionele gebruikers in de land- en tuinbouw, bij gemeentediensten en in de bosbouw worden dagelijks geconfronteerd met zware arbeidsomstandigheden. Deze nieuwe accukettingzaag komt tegemoet aan de hoge eisen die zij stellen op het vlak van ergonomie, robuustheid en duurzaamheid. Bovendien laat deze kettingzaag zich niet door regen en vocht afschrikken. Een ingebouwde koelluchtfilter houdt zaagsel en zelfs fijn stof tegen. Dat beschermt de motor en de elektronica en garandeert een langere levensduur.

Ook op het vlak van arbeidscomfort scoort de MSA 300 hoge punten. Dat is te danken aan de smalle bouwvorm, het uitstekende evenwicht en het lage gewicht van maar 4,5 kg (zonder accu en zaaggarnituur). Het antivibratiesysteem vermindert de overdracht van trillingen en spaart zo de krachten van de gebruiker. Snel de ketting vervangen gebeurt dankzij de zijdelingse kettingspanner en de verliesveilige moeren. De kettingolie kan eenvoudiger dan ooit bijgevuld worden via de gereedschapsloze tankdop van het oliereservoir.

  • Regelbare oliepomp voor een altijd aangepaste kettingsmering

De MSA 300 is standaard uitgerust met een regelbare oliepomp. Zo kan het oliedebiet bij eenvoudige werken, zoals takken verwijderen, tot een minimum beperkt worden. Bij veeleisende opdrachten, bijvoorbeeld bomen vellen, garandeert het maximale oliedebiet op zijn beurt uitstekende zaagprestaties. In de uitvoering MSA 300 C-O wijst een actieve led-aanduiding de gebruiker erop wanneer er te weinig olie is.

  • Een onklopbare combinatie – de professionele MSA 300 accukettingzaag en de nieuwste AP 500 S accu

De nieuwe STIHL AP 500 S accu werd speciaal ontwikkeld om de MSA 300 maximaal te laten presteren. Zijn troeven: een bijzonder hoge energie-inhoud (337 Wh), laag gewicht (2,0 kg) en bovenal een dubbel aantal laadcycli. Dat betekent dat de accu een duidelijk langere levensduur heeft dan de gebruikelijke lithium-ion-accu’s. De nieuwe accu maakt deel uit van het STIHL AP accusysteem voor professionele gebruikers dat ook bij vocht en regen kan gebruikt worden. Naast de nieuwe professionele accukettingzaag bestaat deze reeks uit nog 30 andere machines voor de meest diverse toepassingen, onder andere accu’s, ruggedragen accu’s met een verschillende energiecapaciteit en diverse laders.

  • Compatibel met STIHL connected

De professionele STIHL MSA 300 accukettingzaag kan met de STIHL Smart Connector 2 A uitgerust worden. De machine kan zo, net als de nieuwe AP 500 S accu, eenvoudig in de STIHL connected totaaloplossing geïntegreerd worden via een app op de smartphone. Bedrijven krijgen via deze toepassing een gedetailleerd overzicht van alle machine- en accugegevens zoals looptijd, leeftijd, laadstatus, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details