Platform voor de tuin- en groenprofessional
De laatste trends intuinmateriaal en sierbestrating
Speelse tuinelementen.

De laatste trends intuinmateriaal en sierbestrating

Vier showtuinen boordevol inspiratie

Steeds meer mensen benutten de tuin als een verlengstuk van hun woonkamer. Dankzij een groeiend assortiment tuinmaterialen zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Buiter Beton is de one-stop-shop voor menig tuinarchitect en hovenier die de tuin geheel naar wens van de klant wil maken. Bij elke woonwens vindt men hier een bijpassende tuintegel, pergola, verlichting of overkapping. En in de adembenemende showtuinen kunnen consumenten en groenprofessionals eindeloos veel inspiratie opdoen.

Ecologische tuin.

“Tijdens de pandemie zijn mensen massaal met hun tuin aan de slag gegaan. Bij velen is het enthousiasme sindsdien gebleven. We zien dit seizoen een aantal nieuwe trends, maar zeker ook enkele blijvertjes”, vertelt Peter Dragt, eigenaar en directeur van Buiter Beton. 

Overkappingen en meer kleur

“We merken bijvoorbeeld een duidelijke verandering in de kleurpaletten van de keramische producten. De grijstinten worden aangevuld met taupe, geel- en aardetinten. Dat biedt zoveel meer mogelijkheden om een tuin te personaliseren. En waren overkappingen voorheen redelijk gestandaardiseerd, tegenwoordig kun je veel meer op maat realiseren.”

Bamboe is terug

“Bamboe is volledig terug van weggeweest en misschien wel populairder dan ooit. De prachtige uitstraling en de duurzaamheid van dit materiaal spreekt veel mensen aan. Bovendien past het uitstekend bij de huidige trend waarbij meer organische vormen worden toegepast. In onze collectie vindt men dan ook pergola’s en schuttingmateriaal van bamboe.”

Pieter Dragt in showtuin.

Showtuinen

Tuinliefhebbers die graag ideeën opdoen of het assortiment met eigen ogen willen zien, kunnen terecht in één van de showtuinen. Buiter Beton heeft vier sfeervolle inspiratietuinen in Balkbrug, Hengelo, Naarden en Heemskerk. De hovenier kan hier met zijn klanten zesdagen per week terecht. Voor advies of begeleiding zijn er altijd showtuinmedewerkers aanwezig. Met een grote variatie aan voorbeeld- en thematuinen, evenals diverse sierbestrating pleinen, is het bijna onmogelijk om zonder inspiratie te vertrekken. 

Trends

“Naast de eerdergenoemde trends, zien we ook een groeiende aandacht voor ecologisch verantwoorde tuinmaterialen en bestrating. Zo kiest men bijvoorbeeld steeds vaker voor tegels, klinkers en grind die van hergebruikt materiaal vervaardigd zijn. En hecht men meer belang aan een goede waterfiltratie. Wij stemmen ons assortiment altijd af op hetgeen de klant ons vertelt en trekken dat ook door naar onze voorbeeldtuinen. Zo hebben we in Naarden de ‘Duurzame tuin’ en in Balkburg is de ‘Ecologische tuin’ te bewonderen. Daarnaast zien we dat de belangstelling voor cortenstaal nog altijd groot is. Tuinbezitters zien dit materiaal graag gebruikt worden voor plantenbakken en borderranden. Cortenstaal is overigens ook een milieuvriendelijke keuze. Het hoeft namelijk niet met chemische producten behandeld te worden en is volledig recyclebaar. Wat eveneens geliefd blijft, zeker onder tuinarchitecten, is de toepassing van Oudhollandse producten zoals de semi-ambachtelijke tegels van Schellevis®. Dergelijke materialen geven de tuin karakter en dragen bij aan een rustige uitstraling.”

Feestje

Met vier vestigingen in Nederland viert het familiebedrijf binnenkort haar 45-jarig bestaan. Hoewel ze eigenlijk nauwelijks zijn bijgekomen van hun laatste feestje: de uitbreiding van de Buiter Beton groep met Bakker Buitenleven in Heemskerk. “Deze kans hebben we met twee handen aangegrepen. Dankzij de locatie konden we landelijk gezien onze dekking verbeteren, waardoor we nog beter onze rol van ‘kruidenier op de hoek’ vervullen. Maar doorslaggevend was ook zeker de bedrijfscultuur, die perfect aansluit op de onze. Een familiaire, prettige werksfeer vinden wij namelijk erg belangrijk. In die zin zijn we een echt familiebedrijf, waarbij ik tot de tweede generatie behoor en de derde generatie al staat te poppelen om aan de slag te gaan”, lacht Dragt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details