Platform voor de tuin- en groenprofessional
De M-trac 2.0, de elektrische werktuigdrager van Matador

De M-trac 2.0, de elektrische werktuigdrager van Matador

Een elektrische eenasser met daaraan bevestigd werktuigen als een bezem, een sneeuwschuiver of een staalborstel. Directeur en eigenaar Paul Belgers van Matador BV uit Helvoirt: “De M-trac is een door ons bedachte, zelf ontwikkelde en geproduceerde multitasker. Een krachtige machine met een vermogen van 14 PK. Uitermate geschikt voor de groenprofessional.”

Kruiwagens, steekwagens en hulpmiddelen voor bouw, land- en tuinbouw industrie waarbij in het gebruik ergonomie centraal staat. Het is in een notendop waar Matador BV voor staat. Belgers: “De introductie van onze M-trac was reeds in 2016, maar dat bleek voor de markt net iets te vroeg; de machine was te zwaar. Daarnaast was het vertrouwen in elektrisch aangedreven gereedschap nog beperkt. Vandaag de dag is niets minder waar; elektrisch voert de boventoon net als bij de toenemende populariteit van op accu-aangedreven fietsen. Bij de M-trac zijn de zware loodaccu’s vervangen door lithiumbatterijen, dat scheelt meer dan de helft aan gewicht. Het frame bestaat nu grotendeels uit aluminium.”

M-Trac met maaibalk.

De M-trac is te gebruiken met verschillende tools. “Denk aan een bezem, een sneeuwschuiver of een staalborstel om onkruid te wieden. Het is ook een fluisterstille machine om het gras mee te maaien rondom een hotel of te gebruiken als beachcleaner. Geen hinder van geluid of uitlaatgassen.”

Matador ontwikkelt al haar gereedschappen en werktuigen zelf in eigen fabrieken in Nederland. “We maken en testen met onze eigen engineers, ontwerpers en productiemedewerkers alle prototypes, waarbij tegenwoordig diverse handelingen gerobotiseerd zijn. Ook de M-trac hebben wij na de introductie vijf jaar geleden nogmaals flink onder handen genomen.”

Ledverlichting

Belgers: “Speciaal voor de groenspecialisten die vroeg aan slag willen hebben we uitgebreide ledverlichting aangebracht op de M-Trac. Het is duurzaam en goed bestand tegen trillingen. Het verlicht de directe omgeving, dus ook het werkoppervlak. Alle elektronische onderdelen van de M-trac communiceren constant met elkaar via speciale software. Een toepassing afkomstig uit de automotive-branche, waarmee we de gebruiker van de machine optimaal voorzien bruikbare gegevens.”

Een ontwikkeling die volgens Belgers in de toekomst de standaard zal zijn, maar waarop Matador al een voorsprong neemt. “Waar de meeste fabrikanten in hun ingewikkelde handleidingen de optimale instellingen en toerentallen beschrijven, stel je het bij de M-Trac 2.0 eenvoudig in, via een display. In de toekomst zal de machine zelf de ideale condities kenbaar maken en nog een stap verder heeft de machine zelf een keuze gemaakt. Het maakt het werken met deze krachtpatser fantastisch; een multitasker professioneel onderhoud van tuinen en parken, nu en in de toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details