Platform voor de tuin- en groenprofessional
De machines van Tielbürger bij Donat van der Horst

De machines van Tielbürger bij Donat van der Horst

Een stevig team voor het zwaardere werk

Donat van der Horst BV, gevestigd in Loo (Gelderland), is als familiebedrijf al meer dan een halve eeuw actief in de verkoop van machines voor de professionele groensector. Het bedrijf koos van bij de start resoluut voor kwaliteit, dat het vond in het Duitse merk Tielbürger. Donat van der Horst is exclusief verdeler van de professionele Tielbürger machines voor de Benelux en Frankrijk, via een netwerk van geselecteerde dealers.

Straten vuil- en stofvrij in een handomdraai.

 

Duitse topkwaliteit

Ook Tielbürger is een familiebedrijf, dat al 65 jaar inzet op kwaliteit en betrouwbaarheid. Het staat wereldwijd bekend om z’n professionele veegmachines, onkruidborstelmachines, verticuteermachines, motormaaiers, hooggrasmaaiers, versnipperaars en vele aanbouwwerktuigen voor zitmaaiers, quads en tweewielige trekkers van topkwaliteit. Samen met Donat van der Horst vormt Tielbürger een onklopbaar team, dat intussen uitgegroeid is tot de onbetwiste marktleider in veegmachines en onkruidborstelmachines.

Veeleisende gebruikers

Veegmachines en onkruidborstelmachines van Tielbürger worden dagelijks ingezet voor toepassingen waarbij betrouwbaarheid, gebruiksgemak en efficiëntie uiterst belangrijk zijn. Zo worden ze veelvuldig gebruikt door verenigingen van eigenaren, tuinaanleggers, wegenbouwers, gemeentelijke onderhoudsdiensten, luchthavens, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, winkelcentra… en uiteraard ook in de landbouw. Hun lichtere toestellen vallen tevens in de smaak bij veeleisende particuliere klanten.

Vegers voor alle werk

De Tielbürger veegmachines voor vuil, sneeuw en reiniging zijn compacte krachtpatsers, die zelfs het moeilijkste werk aankunnen. Bovendien zijn ze makkelijk te bedienen en kunnen ze uitgerust worden met diverse accessoires. De vegers zijn ook inzetbaar op kunstgras. In de lente zijn ze effectief bij de opkuis van vuil, bladeren of zand en bij het duurzaam verwijderen van onkruid, waaronder ook hardnekkig mos. In de zomer vegen ze zand en stof op en houden ze het terrein verder onkruidvrij. In de herfst maken ze komaf met de bladeren. In de winter zijn ze makkelijk in een handomdraai om te bouwen tot sneeuwvegers om stoepen en opritten sneeuwvrij te houden en zo ongevallen te vermijden. Zonder gereedschap kan een sneeuwschuif gemonteerd worden. De banden kunnen tevens voorzien worden van sneeuwkettingen voor meer grip en in een handomdraai is de veger uitgerust met speciale sneeuwborstels. Bijkomend voordeel is dat alle bedieningshendels uitgevoerd zijn in kunststof, wat werken bij grote koude comfortabel maakt.

Veegmachine omgebouwd tot sneeuwveger.

Een ruime keuze aan uitvoeringen

De veegmachines zijn uitgerust met borstels die een werkbreedte van 70 tot 120 cm toelaten. De onkruidborstelmachines werken met makkelijk verwisselbare borstels op een werkbreedte van 50 cm, voorzien van tien dikke, gevlochten staalkabels. Ook hier is geen gereedschap nodig voor het wisselen van borstel. De V-snaar, die traditioneel nogal aan slijtage onderhevig is, zit hier volledig afgesloten, voor een langere levensduur.

Ecologisch verantwoord

Onkruidverdelging met schadelijke, chemische bestrijdingsmiddelen botst op steeds meer weerstand. Het gebruik van een Tielbürger onkruidborstelmachine past perfect in dit milieuvriendelijk plaatje. Het is niet schadelijk voor de omgeving en al zeker niet gevaarlijk voor kinderen en huisdieren. Bovendien is het resultaat onmiddellijk zichtbaar. De onkruidborstelmachines zijn zo geconcipieerd, dat ze ook tot vlak tegen een muur kunnen werken. Ook beschikken alle machines, al dan niet optioneel, over een veilige afgesloten behuizing die kwetsuren door wegvliegende steentjes of andere partikels onmogelijk maakt.

Grote werkbreedte voor het vegen van parkings en andere verharde oppervlakken.

 

IJzersterke features en voordelen

Alle Tielbürger veegmachines zijn gemaakt voor een langdurig en zorgeloos gebruik. Interessant om weten is dat wisselstukken wel twintig jaar beschikbaar blijven. Dat zegt veel over de kwaliteitsfilosofie en de betrouwbaarheid van de fabrikant. We lijsten hier graag enkele sterke punten van de Tielbürger machines even op:

KRACHT

Alle veegmachines van Tielbürger worden aangedreven door Honda of Briggs & Stratton motoren, die genoegzaam bekend zijn omwille van hun vermogen, prestaties en lange levensduur.

LEVENSDUUR

Door hun carrosserie die bestaat uit metalen onderdelen, deels verzinkt en deels voorzien van een drievoudige laklaag, kunnen de machines tegen een stootje en gaan ze lang mee.

GEBRUIKSGEMAK

Vele accessoires kunnen gemonteerd en/of onderling verwisseld worden zonder gereedschap. Zo hoeft u zich nergens zorgen om te maken en kunt u in alle omstandigheden aan het werk blijven.

COMFORT

De bedieningshendels zijn vervaardigd uit een onbreekbare kunststof. Dit maakt dat de bediening ervan bij sterke vorst precies en aangenaam kan verlopen, zonder vervelend koudegevoel aan de handen.

WENDBAARHEID

Tielbürger veegmachines zijn voorzien van brede luchtbanden, waardoor ze extreem wendbaar zijn en kunnen ingezet worden op diverse ondergronden en terreinen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details