Platform voor de tuin- en groenprofessional
De meest veelzijdige kniklader ter wereld kan gecombineerd worden met meer dan 200 aanbouwdelen
De zitpositie vooraan zorgt voor een uitstekend zicht op het werk.

De meest veelzijdige kniklader ter wereld kan gecombineerd worden met meer dan 200 aanbouwdelen

In de wereld van de groenprofessionals is er eigenlijk niemand die het Finse merk AVANT niet kent. Binnen Nederland en België wordt dit premium merk al meer dan 20 jaar gedistribueerd door AVANT Machinery en we kijken er onze ogen uit. AVANT heeft hele kleine en hele grote knikladers, en alles wat ertussen zit. En als deze range aan machines nog niet indrukwekkend genoeg was, we verbaasden ons misschien nog wel meer over het enorm grote aantal aanbouwdelen waar je als gebruiker over kunt beschikken. AVANT produceert voor zijn machines meer dan 200 verschillende aanbouwwerktuigen.

Het gamma bestaat uit machines van 850 tot 2.500 kg.

Misschien verklaart dat waarom je een AVANT kniklader kunt vergelijken met een Zwitsers zakmes. Het aantal functies waarover je kunt beschikken is erg groot. Dit maakt de keuze van hoveniers, stratenmakers en andere groenprofessionals voor AVANT best makkelijk. Los van de opties die je kunt kiezen, zijn ook de knikladers zelf onderscheidend in de markt. Bram van Hoof, verantwoordelijk voor de marketing van bij AVANT Machinery, vertelt ons wat ze zo uniek maakt: “Bij AVANT vinden we dat je een zo goed mogelijk beeld dient te hebben op de werkzaamheden die je op dat moment aan het uitvoeren bent. Daarom is de zitpositie zo vooraan mogelijk op de machine gekozen. Hierdoor heb je als chauffeur een perfect zicht op je werk onder alle omstandigheden. Een kniklader heeft natuurlijk een knikpunt, hij noemt niet voor niks zo, en bij AVANT hebben we dat punt star gemaakt waardoor de machine stabieler is. Hij zal minder snel omvallen en dat zorgt voor meer veiligheid. Het belang van een veilige werkomgeving staat natuurlijk bij iedereen bovenaan zijn prioriteitenlijst.”

AVANT 423 – slechts 93 cm breed.

Naast hefvermogen, hydraulisch debiet en aanbouwdeelkeuze, speelt ook de breedte van de machine vaak een rol bij de bepaling welke kniklader het best voor jou geschikt is. AVANT heeft al een machine (de Avant 423) die slechts 93 cm (!) breed is. Dit zorgt ervoor dat je als hovenier in de smalste brandgangen en in elke tuin aan de slag kunt met je AVANT. Van Hoof vult ons nog aan: “Soms speelt ook de rijsnelheid een rol. In de winter is het werk voor veel hoveniers toch minder en met de juiste kniklader kan je dan aan de slag om straten of parkeer- en bedrijfsterreinen sneeuwvrij te maken. Dat vormt dan een welkome aanvulling op het inkomen. Bij AVANT kunnen we dan je kniklader specifiek op deze winteractiviteiten afstemmen. Door bijvoorbeeld de juiste rijverlichting toe te passen en door de optionele tweede rijsnelheid mag je ermee de openbare weg op. Een dichte cabine met verwarming (of airco in de zomer) zorgt dan voor extra comfort van de gebruiker. Dit zijn typische voorbeelden van ontwikkelingen die gerealiseerd zijn na feedback vanuit het veld aan onze fabriek. Daarmee onderscheiden we ons bij AVANT Machinery in de markt; wij luisteren echt naar onze gebruikers en bespreken dit periodiek met de fabriek. Dit draagt zeker bij aan een op de markt afgestemd assortiment van machines en aanbouwdelen.”

De AVANT 640 met cabine en wegverlichtingskit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details