Platform voor de tuin- en groenprofessional
De nieuwe accu-tuinmachines van Metabo maken de tuin kabelvrij

De nieuwe accu-tuinmachines van Metabo maken de tuin kabelvrij

Accu gedreven technologie is de toekomst, ook in de groenvoorziening. Juist daar waar stopcontacten schaars zijn en kabels bewegingen beperken is een accu een uitkomst. Metabo is de gouden standaard in accu’s en bestormt nu de markt met hun nieuwe tuin-range: verwelkom de accu voor het groen.

Er is lang niet altijd stroom aanwezig op de plek waar het nodig is.

De accu-heggenscharen van Metabo komen al jaren bij testen als beste uit de bus. Genoeg reden voor de Duitse fabriek van elektrisch gereedschap om eerder dit jaar een complete tuin-range te lanceren met hun kenmerkende krachtige accu-technologie. 

Complete range

De range bestaat uit een grasmaaier, 2 bosmaaiers, een bladblazer, 2 struik- en grasscharen en een rugspuit. De machines zijn ontwikkeld  met het oog op de belangrijkste professionele toepassingen. Of het nu gaat om maaien, snoeien, trimmen of schoonmaken, het kan nu allemaal snoerloos. Brand & Product Manager Enno Riemersma vertelt over de voordelen van de snoerloze tuin. “Als hovenier wil je vrij kunnen bewegen, snoeren zitten niet alleen in de weg, maar zijn ook gevaarlijk. Daarnaast is er lang niet altijd stroom aanwezig op de plek waar het nodig is. Accu-gedreven machines lossen dat probleem meteen op en zijn ook nog eens licht. Daarnaast is er geen emissie en weinig geluid.” Dat laatste voordeel is direct merkbaar bij de bladblazer. Normaal een doordringend lawaai, nu met 89 dB de stilste in zijn klasse.

Er is lang niet altijd stroom aanwezig op de plek waar het nodig is.

Eén accu, 230 machines

Het hart van de Metabo-kracht is de accu die hoge krachtreserves combineert met een lange looptijd. Metabo is het brein achter het Cordless Alliance System (CAS). Deze accu geeft absolute vrijheid in de 18 volts klasse. Waarom? Hij is volledig uitwisselbaar met machines van zowel Metabo als de CAS partners. En dat zijn er nogal wat, vertelt Enno. “ Metabo heeft een van de beste accusystemen en heeft de CAS technologie verkocht aan nu al 22 andere merken. De accu’s zijn daardoor uitwisselbaar met meer dan 230 machines in de 18 Volt-klasse.” Ontzettend handig natuurlijk, want een hovenier gebruikt ook wel eens een boor- of schroefmachine. Gewoon de accu op het andere apparaat klikken en gaan. 

Altijd kracht

De machines van Metabo zijn geconstrueerd op uithoudingsvermogen, duurzaamheid en robuustheid en kunnen dus wel meerdere stootjes hebben. Door nieuwe technologieën zijn de accu’s lichter, compacter en met een langere looptijd. De 18 Volt accu-grasmaaier kan uitgerust met twee accupacks van 10 Ah tot wel 110 minuten achter elkaar maaien, verzamelen en mulchen. Het opladen gaat snel, na anderhalf uur is zelfs de zwaarste accu weer klaar voor de strijd. Metabo is zó overtuigd van de kracht en duurzaamheid van de accu’s dat ze 3 jaar onbeperkte garantie bieden voor elke hovenier die de machine registreert via de website. Enno ziet in snoerloos de nieuwe standaard. “Het zal de komende jaren alleen maar meer worden, en waarom ook niet? Accu-tuinmachines bieden enkel voordelen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details