Platform voor de tuin- en groenprofessional
De nieuwe STIHL SHA 56 accubladzuiger houdt de tuin en de omgeving van de woning schoon

De nieuwe STIHL SHA 56 accubladzuiger houdt de tuin en de omgeving van de woning schoon

Met een hark of bezem de paden, gazons en bloembedden ontdoen van bladeren of groen snoeisel wordt al snel vermoeiend, zelfs op kleinere oppervlakken. De nieuwe STIHL SHA 56 accubladzuiger biedt nu de ideale ondersteuning. Met dit krachtige toestel kunnen zowel particulieren als semiprofessionals zoals conciërgediensten gemakkelijk bladeren, groenafval en gras opzuigen en versnipperen. De bladzuiger is ook bruikbaar als krachtige bladblazer. Omschakelen tussen de twee werkstanden gebeurt in een handomdraai en zonder gereedschap. Ook op het vlak van ergonomie scoort deze praktische 2-in-1 machine. De roterende handgreep zorgt voor een comfortabele en moeiteloze bediening in zowel de zuig- als de blaasmodus. De opvangzak wordt eenvoudig aan de zuigbuis bevestigd ­– het apparaat is dus direct klaar voor gebruik – en de asymmetrische vormgeving zorgt voor meer beenruimte. De lengte van de blaaspijp kan je in twee stappen aanpassen aan de lichaamslengte van de gebruiker. Dankzij de accutechnologie werkt de SHA 56 geruisloos en zonder uitstoot van uitlaatgassen. Hij is dus aangenaam voor de oren – ook die van je buren. Gehoorbescherming laat je dan ook met een gerust geweten achterwege.

Twee functies in één enkele machine

Je kan de STIHL SHA 56 niet alleen gebruiken als bladzuiger maar ook als bladblazer. Zo kan je bladeren, groen snoeiafval en gras opzuigen en vervolgens in kleine stukjes hakselen of grotere hoeveelheden bladeren eerst samenblazen. In de zuigstand verkleint het stevige metalen turbo versnipperwieltje het volume van het materiaal.

Krachtig en geluidsarm

De SHA 56 is de eerste accubladzuiger van STIHL. Zijn krachtige EC-motor is traploos verstelbaar via de variabele toerentalregelaar in de handgreep. In de zuighakselmodus heeft de SHA 56 een zuigvermogen van 510 m³/u en zorgt hij in een handomdraai voor schone ruimten in de omgeving van de woning en in de tuin. Als bladblazer genereert hij een blaaskracht van maximaal 8 Newton. Bladeren, groen snoeisel of gemaaid gras vormen dus geen uitdaging voor deze praktische machine. Het toestel is relatief geluidsarm en kan zonder gehoorbescherming worden gebruikt.

Ergonomisch en handig

De nieuwe 2-in-1 machine combineert een hoge functionaliteit met een uitstekende ergonomie. Schakel zonder gereedschap en zonder onderbreking om tussen de twee werkstanden. Dankzij de roterende handgreep bedien je de machine zowel in de zuig- als in de blaasmodus zonder vermoeid te raken. Bovendien is de blaaspijp in twee stappen aanpasbaar aan de lichaamslengte van de gebruiker. In de zuigstand verzekeren de voorste handgreep en de bijgeleverde gewatteerde draagriem comfortabel werken. Tegelijkertijd zorgen uitgekiende details ervoor dat de zuigbuis gemakkelijker over harde oppervlakken glijdt en niet vast komt te zitten. De opvangzak heeft een volume van 40 liter en wordt eenvoudig aan de zuigbuis bevestigd. Het asymmetrische ontwerp vergroot de beenruimte van de gebruiker en de aangezogen lucht wordt van de gebruiker weggeblazen dankzij het luchtdoorlatende materiaal aan één kant. Een ritssluiting met trekkoord maakt het mogelijk de opvangzak comfortabel te openen en leeg te maken, zelfs met werkhandschoenen aan. De extra grote diameter van de blaaswielopening vergemakkelijkt het reinigen van de machine.

Veelzijdig accusysteem

De accubladzuiger haalt zijn energie uit een krachtige 36 V lithium-ionaccu die deel uitmaakt van het STIHL AK accusysteem. De STIHL SHA 56 is compatibel met alle accu’s van dit modulaire systeem. Naast de bladzuiger omvat dit systeem ook machines voor verschillende toepassingen rondom het huis en in de tuin – van grasmaaiers en verticuteermachines tot heggenscharen en heggenscharen op steel, bladblazers, kantenmaaiers en kettingzagen. Bovendien zijn er accu’s en laders met verschillende energieniveaus beschikbaar. Handig als je meer dan één machine bezit en de accu en lader dus meerdere keren kan gebruiken. Voor de SHA 56 wordt de AK 20 accu aanbevolen, met bedrijfstijden tot 25 minuten per laadbeurt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details