Platform voor de tuin- en groenprofessional
De nieuwe VHU-3000-AR met MIA Regeling. Volledig accu aangedreven hijsunit met een hefvermogen tot 3000 kg

De nieuwe VHU-3000-AR met MIA Regeling. Volledig accu aangedreven hijsunit met een hefvermogen tot 3000 kg

Steeds meer ondernemers beseffen dat vandaag investeren in duurzaam en emissieloos materieel morgen werk oplevert. De VHU-3000-AR van Hamevac is een duurzame vacuüm-unit die vanaf dit jaar onder de MIA regeling valt. Dan wordt nú investeren wel extra aantrekkelijk.

De acculader is geïntegreerd in de unit.

Wie vacuümtechniek zegt, zegt Hamevac. Oprichter Hans van Nifterik paste in 1978 als eerste vacuümtechniek toe bij het opnemen en verleggen van één vierkante meter straatwerk en lanceerde de eerste bestratingsmachine die gebruik maakt van vacuümtechniek. Tegenwoordig heeft Hamevac een uitgebreide serie vacuüm units-waarmee betonelementen precies en met minimale kans op beschadiging gelegd worden. Of het nu gaat om een hefvermogen van 150 kg of de indrukwekkende Ultra Blower bestratingsmachine, kwaliteit en innovatie staan voorop.

Klimaatneutraal

Toen Hamevac besloot een vacuüm unit met accu aandrijving te ontwikkelen, viel de keus op de VHU-3000. Deze veelzijdige hijsunit wordt eenvoudig bevestigd aan een machine en legt probleemloos (beton)producten van 30 tot 3000 kg. Salesmanager Arjan van Oirschot vertelt over de nieuwe VHU-3000-AR. “Net als de benzine- en diesel-aangedreven varianten is de unit uitgerust met een extra valbeveiliging, een goed afleesbare vacuümmeter en een radiografische afstandsbediening. Het grote verschil zit in de energiebron. Dankzij de accu behoren emissie, geluidsoverlast en tanken tot het verleden.” Hamevac gaat niet over één nacht ijs. Het prototype werd al in 2019 op de Bauma vakbeurs gepresenteerd, waarna aannemer Erik Rip het product een half jaar testte, voordat het in productie genomen werd. 

Efficiënt omgaan met energie

Voor Hamevac was het essentieel dat de unit meer dan genoeg energie heeft om een hele dag aan het werk te blijven. “Daarom gaan we zo efficiënt mogelijk om met energie. De buffertank van 110 liter zorgt voor een grote vacuüm voorraad die zichzelf blijft aanvullen wanneer de machine een product aanzuigt. De pomp hoeft dus niet telkens een nieuw vacuüm te creëren en slaat bovendien automatisch af als het vacuüm wordt bereikt. Hierdoor wordt er minder van de accu gevraagd. De accu’s zijn beveiligd tegen een te lage spanning, zodat de vacuümpomp beschermd blijft.” En de acculader zelf? Die is geïntegreerd in de unit waardoor je hem nooit verliest.

De VHU-3000-AR is al een groot succes, maar de verwachting is dat de belangstelling enkel toeneemt, zeker nu kopers door de MIA regeling profiteren van een investeringsaftrek van 13,5%. Arjan ziet in de toekomst meer machines uitgerust worden met accu-technologie. “De mogelijkheden zijn eindeloos.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details