Platform voor de tuin- en groenprofessional
Demo-ochtend: duurzame bestrijding invasieve exoten

Demo-ochtend: duurzame bestrijding invasieve exoten

Invasieve exoten nemen toe en leiden tot problemen voor de biodiversiteit en volksgezondheid. Op het gebied van flora zijn veelvoorkomende exoten de Japanse Duizendknoop, de Reuzenbereklauw en de Reuzenbalsemien. Voor de bestrijding van exoten is Donker Groen continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame technieken. Belangrijk daarbij is dat de oplossing bijdraagt aan het behoud van een leefbare aarde voor mens, dier en natuur. 

Tijdens de demo hebben we een totaalconcept gelanceerd: het inventariseren en prioriteren van bestrijdingslocaties en het opstellen van een strategie per locatie. Donker Groen werkt samen met verschillende (kennis)partners, waaronder King Group, welke ook aanwezig was bij de demo-ochtend. Gezamenlijk hebben wij enkele bestaande en in ontwikkeling zijnde technieken laten zien in het bestrijden van de exoten. 

Totaal ontzorging in het inventariseren, beheersen en bestrijden van exoten 

Door het inzetten van de verschillende methoden kan Donker Groen haar opdrachtgevers volledig ontzorgen in de strijd tegen exoten. Door eerst te inventariseren en te registreren kunnen locaties geprioriteerd worden. 

 Het is van belang om verspreiding en verwildering van de exoten te voorkomen. Afhankelijk van de locatie en de prioriteit wordt, in overleg met de opdrachtgever, een plan opgesteld voor beheersing of bestrijding van exoten. Tevens wordt per locatie de meest geschikte behandel- / beheermethode ingezet om maximaal resultaat te bereiken. In het geval van bestrijding van de exoot is het natuurlijk zaak dat deze ook definitief wegblijft. Middels dit nieuwe concept van Donker Groen kunnen hier, in overleg met de opdrachtgever, ook garanties voor afgegeven worden, zodat deze hier geen omkijken meer naar heeft. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details