Platform voor de tuin- en groenprofessional
Digitale revolutie in de groensector
Na het inmeten van je tuin met UNI-Complete zet je de data gemakkelijk om naar een digitaal ontwerpprogramma.

Digitale revolutie in de groensector

Zelf gebruiksvriendelijk tuinen inmeten

Gemakkelijk allerlei verschillende vormen en maten inmeten? Je telefoon in combinatie met het UNI-Complete systeem zorgen ervoor dat je in een handomdraai de grootte van een stuk grond kan vaststellen. Nauwkeurig en snel de maat opnemen, het alles-in-één UNI-Complete pakket van marXact biedt de uitkomst. Jürgen Everts werkt als accountmanager voor de Nederlandse markt bij marXact en vertelt graag over de grote voordelen van het speciale meetsysteem. 

Ook dit jaar staat marXact weer met hun meetsysteem op de Groene Sector Vakbeurs. “De vorige editie was een groot feest. Het was één van de eerste evenementen die weer doorging na de coronacrisis. Er waren veel verschillende mensen aanwezig. Zo was het makkelijk om met een gemengd publiek te netwerken. Ook aankomende editie hopen we ons netwerk te verbreden. We
nemen de mensen graag even mee naar buiten voor een korte demo. Op die manier kunnen we in de praktijk laten zien dat ons systeem gebruiksvriendelijk voor iedereen is”, vertelt Everts.

De GPS van het systeem maakt het mogelijk om de exacte locatie van bomen, kabels, percelen, leidingen en meer te bepalen.

Digitale revolutie

Vroeger huurden hoveniers een professional in om een tuin in te meten, maar dat is verleden tijd met de UNI-Complete. Everts vertelt: “Ontwerp- en constructiewerkzaamheden kunnen door de verschillende afmetingen en bestemmingen een hele uitdaging zijn. Ons pakket zorgt ervoor dat je het helemaal zelf kan. Na het inmeten van je tuin met UNI-Complete zet je de data gemakkelijk om naar een digitaal ontwerpprogramma. De groensector bevindt zich in een digitale revolutie: de vraag naar bijvoorbeeld 3D-tekeningen van een tuinontwerp groeit. Ons meetsysteem zorgt ervoor dat je percelen zelf inmeet en zo gedetailleerde tekeningen, planningen en offertes op kunt stellen.”

De 3D-tekeningen maken het ontwerp tastbaar. Everts: “Het is makkelijk om aan de hand van die tekeningen voorbeelden te laten zien of op te merken dat je iets hebt gemist. Dat draagt bij aan extra professionaliteit die je kunt aanbieden.”

Support brengt je verder

Zijn er problemen tijdens het inmeten? Met een druk op de knop kan marXact meekijken. Eén telefoontje en je kunt weer verder. Everts vertelt: “Ons supportteam zorgt ervoor dat je nooit vastloopt. Daarnaast krijgen we via onze support veel tips en trucjes binnen die handig zijn voor veel verschillende branches. Die informatie kunnen we weer omzetten in een update van het systeem. De updates zijn altijd gratis. We maken het systeem toegankelijk voor ieder bedrijf die het wil gebruiken.” 

Jürgen Everts.

Verscheidenheid in doelgroepen

Naast de groensector biedt de UNI-Complete ook een oplossing voor gemeentes, waterschappen, sloopbedrijven, grondwerkbedrijven en infrabedrijven. Everts vertelt: “De GPS van het systeem maakt het mogelijk om de exacte locatie van bomen, kabels, percelen, leidingen en meer te bepalen. De meetdata gaat naar een Cloud omgeving, bijvoorbeeld onze UNI-Cloud. Vanuit daar kan je de data meteen doorsturen naar kantoor.” 

Naast de directe doelgroep van MarXact zijn studenten ook een interessant publiek. Everts vertelt: “We geven wel eens demonstraties op scholen. Vaak zitten er studenten in de klas die een bijbaan hebben bij een hovenier. Als wij op de juiste manier ons systeem aanbieden, zijn zij geneigd ons systeem aan te bevelen aan hun bedrijf. In sommige gevallen kennen ze ons systeem al. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen.”

Maar marXact geeft niet alleen demonstraties op scholen. Ook op de Groene Sector Vakbeurs kunnen bezoekers het systeem zelf testen. Een bezoekje aan stand 522 waard dus.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details