Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzaam duo tegen onkruid

Duurzaam duo tegen onkruid

Onkruid bestrijden met chemische middelen? Onkruidborstels zijn een veiliger en milieuvriendelijker oplossing en worden dan ook steeds meer ingezet door groendiensten en aannemers. Maar hoe zet je deze zo optimaal mogelijk in? Donat van der Horst, distributeur van Tielbürger machines, heeft een even simpele als doeltreffende tip: zoek de combinatie met de veegmachine. 

Onkruidborstels leveren direct resultaat. De stalen borstels snijden de plant af vanaf de wortels en verwijderen zo onkruid uit het straatbeeld, zonder ook maar een spatje aan chemische middelen. Maar onkruid is hardnekkig en eerder vroeger dan later steekt het weer de kop op. Regelmatig onderhoud is dus nodig en de oplossing is dichterbij dan je denkt. De alomtegenwoordige veegmachines worden al jaren ingezet om terreinen schoon te houden en blijken ook de perfecte aanvulling in de onkruidbestrijding.  

Tielbürger biedt 7 modellen onkruidmachines.

Krachtpatser

Tielbürger gaat voor kwaliteit en duurzaamheid. De fabrikant werkt nauw samen met Donat van der Horst om onverwoestbare onkruidborstels en veegmachines op de markt te brengen. Dermate onverwoestbaar, dat het bedrijf niet terugdeinst voor een onderdelengarantie tot 20 jaar na aankoop. De machines zijn het toonbeeld van Deutsche Gründlichkeit: makkelijk in gebruik, zeer onderhoudsarm en het hele jaar inzetbaar. Ze zijn dan ook overal te vinden waar terreinen onkruidvrij en schoon gehouden moeten worden.

De beschermkap is ook zijdelings opklapbaar, waardoor langs een muur werken heel makkelijk wordt.

Gebruiker centraal

Tielbürger biedt 7 modellen onkruidmachines, waarbij ergonomie en gebruiksgemak centraal staan. De in hoogte verstelbare stuurboom spaart de rug en de beschermkap garandeert optimale beveiliging. De beschermkap is ook zijdelings opklapbaar, waardoor langs een muur werken heel makkelijk wordt. Doordat de spoorbreedte van de machines smaller is dan de werkbreedte, hoeven de borstels niet eerst gedraaid te worden. Een recht stuk?  De wielen kunnen star gezet worden en bij een helling vereenvoudigd de drietrapswielaandrijving van de TW50X het werk aanzienlijk. 

Duurzaam duo

Uiteindelijk zijn het bij een onkruidborstelmachine de borstels die het onkruid aanpakken. Deze zijn zeer krachtig en snoeihard, waardoor het onkruid direct uit het straatbeeld wordt verwijderd. Dankzij een snelwisselsysteem, kunnen de borstels makkelijk onderhouden worden en druk op de borstels kan worden beperkt door een in hoogte verstelbaar steunwiel. Deze maatregelen gaan slijtage tegen, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen en voor regelmatig onderhoud is een stalen borstel soms te hard voor zowel zichzelf als de bestrating. Gelukkig is een veegmachine – mits regelmatig ingezet – bij kiemend onkruid net zo effectief. Aan het begin van het seizoen zorgt de onkruidborstel voor de harde aanpak, waarna de Tielbürger veegmachines zorgdragen voor het onderhoud. Deze machines beschikken over kunststof borstels, zacht genoeg om het onderhoud te ontzien, maar krachtig genoeg om nieuw onkruid in de kiem te smoren. Dankzij een opvangbak is het oppervlak direct schoon zonder extra handelingen.

Meer informatie over de Tielbürger machines is te vinden op www.donatvanderhorst.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details