Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzaam, ecologisch en onderhoudsvrij voegen
StoneFlex op gebakken stenen.

Duurzaam, ecologisch en onderhoudsvrij voegen

Duurzaam, ecologisch en onderhoudsvrij voegen

Een unieke structuur voegmortel om het leven van hoveniers een stuk makkelijker te maken: dat is de belofte van Jack Weijers. Hij staat met Normeco Ecological Solutions ook op de Groene Sector Vakbeurs: “Hier geven we hoveniers de gelegenheid om de kwaliteit van onze belangrijkste voegmiddelen te ervaren.”

“We hebben veel verschillende voegmiddelen. De belangrijkste zijn StoneFlex en Aqua XP. Deze bevatten 30% meer bindmiddel dan andere voegmiddelen”, vertelt eigenaar Weijers.

StoneFlex: makkelijk te verwerken 

Op de Groene Sector Vakbeurs laat Normeco zien hoe je makkelijk met hun voegmiddelen werkt. StoneFlex is een verbeterde versie van polymeervoegen en werd ontwikkeld in samenwerking met TNO in Delft. Je kunt met StoneFlex alle soorten bestratingen voegen, vanaf 1 tot 40 mm breed. “Het kan beter tegen een hoog grondwaterpeil en kan zelfs ingezet worden bij lichte stabilisaties. Op de beurs hebben we een deel continu onder water staan. Zo kunnen hoveniers de elasticiteit van het product voelen.”

Normeco produceert het voegmiddel zelf in Valkenswaard, waardoor het scherp in de markt gezet wordt. “Er zijn minder transportbewegingen nodig, dus StoneFlex wordt ecologisch geproduceerd.” 

Jack Weijers maakt ecologische, onderhoudsvrije voegen makkelijker.

Aqua XP: op natte bestrating verwerken

De Aqua XP is een alles-in-één-oplossing voor voegen vanaf 2,5 tot 40 mm (premium Fijn vanaf 1,5-6 mm). “Hiermee kun je dus ook smalle voegen maken en gewoon op natte stenen werken. Er ontstaat geen vervuiling en iedereen kan ermee voegen.” Je kunt het voegmiddel met een onbeperkte hoeveelheid water verwerken. “Aqua XP heeft een veel hogere eindsterkte en je ruikt hem minder tijdens de verwerking”, vertelt Weijers.

Handige hulpmiddelen 

Met zijn jarenlange ervaring weet de voegkenner precies wat handig materiaal is. “Het Voegmaatje is een handig gereedschap om het voegmateriaal aan te drukken. Hierdoor komt de voeg echt helemaal onderin.” Het Voegmaatje weegt zo’n 7-8 kilo, waardoor hij zelf voldoende druk geeft. “De Twizzie is een trekker waarop je makkelijk een tuinslang koppelt. Zo heb je altijd voldoende water bij het verwerken van Aqua XP. Dat scheelt veel tijd.”

Zelf proberen? Als je tijdens de beurs je gegevens achterlaat, krijg je een zak StoneFlex of een emmer Aqua XP gratis thuisbezorgd. Zo kun je zelf ervaren hoe makkelijk het is om met veel water te kunnen werken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details