Platform voor de tuin- en groenprofessional
Duurzame designpoeren met een luxe uitstraling
Met de natuurlijke uitstraling, past de poer in iedere tuin.

Duurzame designpoeren met een luxe uitstraling

Cortenpoer is producent en leverancier van cortenstalen poeren. Johan Knopper, creatieve verkoper en ondernemer, vertelt vol enthousiasme: “Onze designpoeren hebben een natuurlijke kleur, strak design, unieke uitstraling, zijn ijzersterk, lichter dan beton én kleurvast. We zijn de enige in de wereld die dit soort poeren maken. Je kiest dus echt voor iets unieks voor de tuin van je klanten.”

Het begon allemaal in 2021. Cortenpoer werd opgericht vanuit de gedachte dat elke tuin creatief en samenhangend mag zijn. Knopper: “Marnix van de Baan, hovenier en goede vriend, kwam met een innovatief idee. De betonnen poer vervangen voor cortenstaal. Samen legden we de basis voor een goed concept. Natuurlijk moesten we hier wel patent voor aanvragen om te voorkomen dat anderen ermee aan de haal gingen. Inmiddels kunnen we dan ook met trots zeggen dat onze poeren beschermd zijn door twee octrooien.”

Knopper: “Vervolgens zijn we gestart met de ontwikkeling. En in april 2022 was het zover: de introductie van onze designpoer. Vanuit daar zijn we gaan leveren aan de hovenier en consument. We zien onze poeren nu vaak terug in prachtige tuinen die worden aangelegd door hoveniers. Maar we leveren bijvoorbeeld ook aan tussenhandelaren, zoals stenen- en houthandelaren. We timmeren hard aan de weg.”

Met het strakke design van de poeren voeg je écht iets toe aan ieder bouwwerk

Uitstraling

Het grootste voordeel van de poer? De uitstraling. Het strakke design in elke gewenste kleur voegt echt iets toe aan het bouwwerk. De originele Cortenpoer samen met de witte en de zwarte zijn erg populair. Heb je bijvoorbeeld een mooie overkapping met antraciet grijze palen? Dan wil je ook een mooie bijpassende poer die zijn kleur niet verliest of stuk gaat. En dat is precies wat wij leveren. Het gewicht is een mooi extra voordeel. “Onze poeren zijn 30 procent lichter dan een normale, betonnen poer. Dat werkt wel zo fijn. Daarnaast zijn de poeren letterlijk ijzersterk. Het is niet erg als je er tegenaan stoot. Bij een betonnen poer zou er een stukadoor langs moeten komen om het te repareren.

Een andere fijne bijkomstigheid? De poeren zijn duurzaam. Als je beton recyclet, wordt het puin. Maar recycle je staal, dan kun je het tot elk ander staalproduct omvormen. “Ook ons maakproces is mooi: we doen het bij een producent die grotendeels fossielvrij produceert. Kortom: met onze poeren ben je duurzaam bezig, creëer je een natuurlijke, exclusieve look in je tuin en het is ook nog eens duurzamer dan beton.”

Enthousiast met een hoofdletter E

“Al veel hoveniers hebben ons product in handen gehad en ze zijn allemaal enthousiast”, vertellen Knopper en van de Baan. “Gebruikersgemak is erg belangrijk. Daarom gaan we proberen om de poer nog lichter te maken. Nu is deze gemaakt van 8mm dik staal, maar we willen naar 6mm. Dan wordt de poer iets hoekiger en nog mooier. Ook hebben we een speciaal RVS-bevestigingsplaatje ontwikkeld. Deze is bedoeld om de lijnen van de poer door te laten lopen in het hout dat je erop plaatst. We frezen het plaatje in de paal, zo is het volledig onzichtbaar.”

“Op onze website hebben we bovendien ook roestactivatoren. Als dit op de poer gesmeerd wordt, voorkom je dat er roestwater op bijvoorbeeld pas gelegde terrastegels terecht komt. Zo lever je meteen een eindresultaat op voor je klant: met de activatoren krijgen de poeren meteen de mooie natuurlijke kleur. En dat zorgt voor eenheid in iedere tuin.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details