Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een boom in de stad verdient het juiste drinkwater
Er worden jaarlijks twee gietbeurten per boom geadviseerd.

Een boom in de stad verdient het juiste drinkwater

Een gezonde en schitterende bomenrij, midden in een grote bruisende stad? Die komt er vaak niet vanzelf. De boom heeft vaak wat extra verzorging nodig, net zoals wij mensen dat nodig hebben. Met behulp van de juiste voedingsstoffen kan de mens sterk en stralend voor de dag komen. Een boom of struik in een stedelijke omgeving heeft vaak moeite met het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen. Wij bieden ze graag een helpende hand. 

Jonge aanplant in een bos heeft natuurlijke compost in de vorm van afgewaaide takken, bladeren en uitwerpselen van dieren. In de stedelijke omgeving ligt dit nou eenmaal niet voor het oprapen. Terwijl bomen en struiken zo ontzettend waardevol zijn voor de mensen in een stad of dorp. 

Veel jonge aanplant in steden en dorpen worden liefdevol voorzien van gietwater. Helaas is alleen gietwater voor de bodem bij de boom of struik niet voldoende. Voor de gezondheid, uitstraling en de levensduur van de boom is het van essentieel belang de bodem te verrijken met extra (en de juiste) voedingsstoffen.

Toepassing van de AquaPower bij een gietbeurt

AquaPower

Om de bomen en struiken een helpende hand te bieden komt GreenMax met een nieuw en waardevol product; de AquaPower. Deze volledig plantaardige ‘verrijkingsmix’ is geschikt voor alle bomen en struiken. Het product is voorzien van diverse sporenelementen en natuurlijke suikers. Het lucratieve AquaPower zal het bodemleven van bomen en struiken doen verrijken. 

Bomen en struiken verrijken kan het beste in het voorjaar plaatsvinden. Dit is namelijk de tijd waarin zij zich het sterkst ontwikkelen. En dus ook het meeste baat hebben bij de hulp van de extra voedingsstoffen. 

Boven het blad zonder AquaPower onder het blad met AquaPower

Toepassing

Er worden jaarlijks twee gietbeurten per boom geadviseerd. De AquaPower heeft het meeste effect als u het gebruikt in de maanden mei en juli. Bij hitte of een droge periode wanneer aanvullend water gedoseerd wordt, kan de mix ook nog extra gebruikt worden.

De plantaardige ingrediënten voorzien van natuurlijke suikers ondersteunen het bodemleven en zorgen voor een betere opname van de voedingsstoffen voor planten. De lucratieve mix draagt bij aan een gezond bodemleven in de directe omgeving van de wortels. 

AquaPower levert een:

  • betere plantengroei
  • sterker wortelgestel
  • betere fotosynthese door gezonder bladgroen
  • langere levensduur van de boom of struik.
De AquaPower

Gietranden en Aquabags

De AquaPower is speciaal gemaakt als extra toevoeging bij bewatering via onze gietranden en AquaBags. De technisch adviseurs van GreenGuard en GreenMax kunnen u uiteraard meer vertellen over de AquaPower en de aanvullende producten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details