Platform voor de tuin- en groenprofessional
‘Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel’
Europe Chipper EC 1060.

‘Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel’

Full Liner voor de professionele gebruiker

Europe Forestry heeft al 23 jaar een eigen lijn Europe Chippers, Europe Grinders en Europe Shredders en sinds vorig jaar Europe Debarkers. Met een eigen research and development-afdeling en met eigen productielocaties in Stegeren en Marienberg (Overijssel) maakt Europe Forestry BV machines van 14 tot 1.000 pk, waarmee hout met een diameter van 140 tot 1.000mm wordt verwerkt.

“Bij het ontwikkelen van al onze machines hebben we specifieke parameters die altijd terugkomen”, vertelt eigenaar Jan Veurink van Europe Forestry. “Hierbij geldt dat de gehele ketting zo sterk is als de zwakste schakel. ‘Duurzaamheid door levensduur’ is de eerste prioriteit. Lange levensduur krijg je door fabricage met de grootste precisie (modulaire bouw) en door hoogwaardige componenten te gebruiken met een ‘veiligheidsfactor’ van 150 procent of hoger. Concreet betekent dit dat als een as in een bepaalde machine wettelijk 1.750 kg moet kunnen dragen, wij een as gebruiken die minstens 2.500 kg kan dragen.”

Europe Chipper EC 1290.

Het tweede aandachtspunt is ‘service en gebruiksvriendelijkheid’. Veurink: “Onze machines gaan gewoon langer mee. Eén machine verkopen kan zelfs de slechtste fabrikant, maar de klant komt alleen terug als hij bij storingen meteen geholpen wordt met service en onderdelen.” Om die reden gebruikt Europe Forestry bij voorkeur componenten die dicht bij huis in Europa en Nederland gemaakt worden.  

Uitgekiend design

In de eenvoud toont zich de meester, is het motto van Europe Forestry. Veurink: “Waar wij een onderdelenboek van veertien pagina’s hebben, komen onze concurrenten met een boekwerk van tweehonderd pagina’s. Als iemand heel veel woorden of pagina’s nodig heeft om machines te verklaren, dan klopt er gewoon iets niet.” 

Europe Forestry levert een complete range chippers.

Veurink:  “Wij gebruiken grofweg een derde minder onderdelen. Wij werken bijvoorbeeld met de uitvinding van Giovanni Venturi: compressorbladen aan beide zijden van de haktrommel blazen lucht door de verjonging van de pijp, die werkt als een carburateur. Zo worden de chips onbeschadigd meegezogen door de pijp. We gebruiken geen overbodige assen, hendels, lagers, scharnieren,  hevels, toevoervijzels en blowers. En we gebruik alleen het beste van het beste, voor zowel hardware als software. Zoals strenx staal 700. Dat is twee keer zo sterk als staal 350, waardoor de machines veel lichter zijn. Zo weegt chipper EC 640 met invoer van 600 x 400 mm en een 200 pk caterpillar motor , inclusief kraan en gegalvaniseerd tandemstel, slechts 3500 kg.”

Europe Chipper EC 640.

Op het gebied van software werkt Europe Forestry samen met Kramp in Varsseveld. “Het één kan niet meer zonder het ander. Wat brengt de beste en sterkste chipper, als de software niet de toevoer reguleert en de klant voortdurend stops in de pijp ziet omdat de no stress actief wordt?

Ook op het gebied van elektrificatie maakt het bedrijf de nodige stappen. Zo hopen we in de nabije toekomst Europe Chippers powered by Tesla/ Deutz te verwachten. Waarom nu pas? “Bij Tesla kan model S nu met 1.570 km/uur geladen worden en leveren de motoren 1020 PK. We willen onze klanten niet vervelen met een chipper die maar een derde van de capaciteit heeft van een gelijkwaardige dieselaangedreven chipper of met verlies van werkuren omdat het laden veel te lang duurt. Bij Europe Forestry mag de nieuwste elektrische aandrijving nooit de zwakste schakel in de ketting worden. En samen met Tesla en /of Deutz gebruiken we weer het beste van het beste..”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details