Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een krachtig pakket: Metabo brengt een nieuwe accu-kettingzaag op de markt
De krachtige accu-kettingzaag MS 36-18 LTX BL 40 is ideaal voor snelle, gelijkmatige zaagsnedes bij het vellen, verwijderen van takken, op maat zagen en bouwen met hout.

Een krachtig pakket: Metabo brengt een nieuwe accu-kettingzaag op de markt

  • Zeer krachtig met en hoge kettingsnelheid tot 22 m/s
  • Onderhoudsarm door de duurzame Brushless-motor en automatische kettingsmering
  • Maximale gebruikersbescherming door de kettingsnelstop en extra veiligheidsschakelaar

Voor gebruik in de bosbouw, voor tuin en landschap of bij werkzaamheden aan het dak of de houtbewerking – Metabo, de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen, heeft met deze kettingzaag een passende machine in haar assortiment opgenomen. De krachtige accu-kettingzaag MS 36-18 LTX BL 40 is ideaal voor het snel en gelijkmatig vellen van bomen, verwijderen van takken, op maat zagen en bouwen met hout. De nieuwe machine is bijzonder krachtig en levert met zijn borstelloze motor met directe aandrijving een constant hoog koppel. Zo realiseert de accu-kettingzaag maximale acculooptijden en een extreem hoge kettingsnelheid tot 22 m/s. Deze snelheid kan traploos worden ingesteld. „Met twee 18 Volt accu-packs van 5.5 Ah kunnen tot wel 171 zaagsnedes in zacht- en 50 zaagsnedes in hardhout worden gemaakt“, zegt Carina Frank, productmanager van Metabo, en voegt hieraan toe: „Met de nieuwe accu-kettingzaag breiden wij ons tuinprogramma nog verder uit. Bij ons zijn  passende machines voor talrijke toepassingen verkrijgbaar – van grasonderhoud en de be- en ontwatering tot aan het onderhoud van bomen en struiken.“

Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen, brengt haar eerste accu-kettingzaag op de markt.

Maximaal zaagvermogen, minimaal onderhoud

In vergelijking met op benzine werkende kettingzagen heeft de nieuwe accu-machine van Metabo meerdere voordelen. Zo is deze machine bijvoorbeeld beduidend onderhoudsarmer. Dat komt vooral door de duurzame, onderhoudsvrije Brushless-motor. Omdat hij geen brandstof nodig heeft, overtuigt hij ook door de lage bedrijfskosten. Daarnaast is de machine veel milieuvriendelijker, omdat er bij het gebruik geen gassen vrijkomen. Tegelijkertijd is de accu-kettingzaag bijzonder stil en dus ook optimaal voor lawaaigevoelige omgevingen. Een ander pluspunt: de automatische kettingsmering zorgt voor het hoogste zaagvermogen bij minimaal onderhoud. De ketting kan gemakkelijk en snel worden opgespannen of vervangen. Dit maximale zaagvermogen komt mede door het Oregon zwaard van 40 cm. Desgewenst zijn er ook zwaarden en kettingen van 35 cm.

Veilig en flexibel

Om ervoor te zorgen dat de professionele gebruiker niet alleen snel, maar ook veilig kan werken is de accu-kettingzaag voorzien van diverse veiligheidsfuncties. „De bescherming van onze gebruikers heeft bij ons de hoogste prioriteit. Wij hebben de machine o.a. voorzien van een kettingsnelstop“, vertelt Carina Frank. „Door deze tweevoudige bescherming wordt de kettingrem bij terugslag onmiddellijk geactiveerd – de motorrem grijpt in, zodra de gebruiker de hoofdschakelaar los laat. Zo komt de ketting razendsnel tot stilstand. Een extra veiligheidsschakelaar voorkomt dat de gebruiker de machine per ongeluk kan starten.“ Nog meer bescherming biedt de terugslagarme Oregon zaagketting – deze zorgt voor eenvoudige, veilige zaagsnedes en weinig trillingen.

Dankzij de compacte vorm en rubberen handgreep ligt de kettingzaag altijd prettig in de hand en kan comfortabel worden bediend. Door een robuuste aanslag van metaal kunnen gebruikers de zaag optimaal geleiden en zo hun krachten sparen. De accu-kettingzaag maakt deel uit van het 18 Volt-systeem van Metabo en is een aanvulling op de merken overkoepelende accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System). Binnen CAS kunnen op dit moment meer dan 300 machines van meer dan 30 verschillende merken naar believen met elkaar worden gecombineerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details