Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een mensgerichte organisatie biedt meerwaarde voor zowel klanten als medewerkers
Van der Tol zoekt mensen met een passie voor het groenvak.

Een mensgerichte organisatie biedt meerwaarde voor zowel klanten als medewerkers

Het gericht opleiden van medewerkers staat centraal

Vaak gaan de artikelen in dit vakblad over specifieke projecten of nieuwe machines. Deze keer niet. Nu gaan we het hebben over mensen. Mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de groensector en die elke dag bezig zijn met het verbeteren van de omgeving waarin we allemaal leven. Het groenbedrijf Van der Tol is actief in de stedelijke gebieden in de randstad en ze hebben een heel eigen en positieve filosofie als het aankomt op hun medewerkers. Myra Waegemakers, Manager HR, legt ons haarfijn uit waarin Van der Tol zich onderscheidt ten opzichte van andere bedrijven:

Casper Korteweg.

“In ons bedrijf hanteren we nog steeds, net als vroeger, de menselijke maat. We zijn sociaal bewogen en zijn erg betrokken bij het leven en werk van onze collega’s. Kortom, we hebben oog voor elkaar. Zo vinden we het belangrijk dat je vaktechnisch goed geschoold wordt en blijft. Daarnaast speelt duurzaamheid een grote rol, zowel in de zorg voor ons milieu, als ook met betrekking tot de inzetbaarheid van onze medewerkers. We willen dat men ook duurzaam omspringt met zichzelf. Er is tenslotte nog een leven naast je arbeidzame uren. Welke hulpmiddelen heb je tot je beschikking als het gaat om fysieke belasting en hoe ga je daarmee om? Allemaal zaken waar we middels trainingen, cursussen en opleidingen aandacht aan besteden. Doordat we hier zoveel energie in steken, worden we gezien als een aantrekkelijke werkgever en zo weten we onze personeelsleden te boeien en te binden.”

Myra Waegemakers.

Speciale website

Om zich te presenteren aan potentiële nieuwe collega’s heeft Van der Tol een speciale website gebouwd: www.werkenbijvandertol.nl. Daar vind je alle informatie die voor geïnteresseerden belangrijk is. Waegemakers zegt erover: “Deze vernieuwde site is inmiddels een onmisbaar hulpmiddel geworden voor ons allemaal. Zowel vanuit Van der Tol zelf, als ook voor werkzoekenden, zij-instromers en zelfs studenten die een stageplaats zoeken; deze website geeft je alle relevante informatie. En kun je iets niet vinden of wil je gewoon meer weten? Dan bel je toch gewoon.”

Neem eens een kijkje op www.werkenbijvandertol.nl.

Casper Korteweg is een typisch voorbeeld van een medewerker die deze mensgerichte bedrijfscultuur ademt en uitdraagt. Hij is ruim zes jaar geleden begonnen bij Van der Tol en is inmiddels doorgegroeid van Commercieel Projectleider naar Klant Manager. Hij legt vol energie uit waarom hij er zo graag werkt: “Wij houden ons bezig met het ontwerp, technisch advies, de realisatie en het onderhoud van groenprojecten in stedelijke gebieden. Dat is een erg mooi vak waarin we ons richten op groenontwikkeling bovenop het gebouw, tegen het gebouw, om het gebouw en zelfs in het gebouw. Daarin spelen klimaatbestendigheid, waterbeheer, duurzaamheid en biodiversiteit een prominente rol. De groenere, gezondere en leefbaardere ECOstad noemen we dat. De aanwezigheid van de eerder genoemde menselijke maat binnen Van der Tol als bedrijf is voor mij erg belangrijk. Die uit zich binnen de organisatie zelf in onze cultuur als ook in de manier waarop we met elkaar communiceren. De aandacht die er beleidsmatig voor persoonlijke ontwikkeling is, gaf en geeft mij de kansen om beter te worden in mijn vak en om door te groeien binnen ons bedrijf. Opleidingen en trainingen zijn daarin natuurlijk erg belangrijk. Als je kiest voor Van der Tol dan doe je dat vanuit een passie voor het groenvak maar ook met aandacht voor jezelf.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details