Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een mooi gazon met multifunctionele machines 

Een mooi gazon met multifunctionele machines 

Gazonverzorging

Regelmatig beluchten en verticuteren is essentieel om een gazon mooi en dus in goede conditie te houden. Soms is het helaas al te laat en zal er (gedeeltelijk) gerenoveerd moeten worden. Om al deze werkzaamheden goed en efficiënt te kunnen uitvoeren, heeft Lankhaar Techniek diverse machines van het robuuste merk Billy Goat in haar assortiment. Zeer handig is de verticuteermachine waarmee tevens het doorzaaien kan worden uitgevoerd. Of de nieuwe zodensnijder waardoor de zware grondfrees of minigraver tot het verleden behoort.

‘De OS552 H doorzaaimachine bouw je eenvoudig om tot verticuteermachine, waardoor de machine multifunctioneel inzetbaar is.’

Lankhaar Techniek is importeur van een groot aantal merken en streeft ernaar om een zo uitgebreid mogelijk machineprogramma aan te bieden. Directeur Ralph Lankhaar: “Daarbij richten wij ons vooral op de meer gespecialiseerde machines die niet op elke hoek van de straat te vinden zijn. Echte nicheproducten voor de professional. De machines van Billy Goat staan bekend om hun robuuste constructie, efficiënte prestaties en gebruiksgemak. Dat maakt ze geliefd onder de groenprofessionals en het zorgt ervoor dat verhuurbedrijven ze graag in hun aanbod opnemen.”

De Billy Goat krukasverluchters zijn populair, onder meer vanwege hun gebruiksgemak.

Verticuteer- en doorzaaimachine

Voor het behoud van een gezonde grasmat, is het raadzaam zowel in het voorjaar als najaar te verticuteren. Een verticuteermachine verwijdert vilt, mos en oud gras uit het gazon, zodat het gras weer kan ademen en groeien. “Het voordeel van de Billy Goat verticuteermachine is dat deze niet met messen maar met klepels werkt. Messen kunnen afbreken zodra je een steen of dikke wortel raakt. Bovendien leiden klepels tot een beter resultaat.” Voor de particuliere gebruikers en de verhuurbedrijven is de lichte en compacte Billy Goat CR551V ideaal. Hoveniers en medewerkers binnen de groenvoorziening zweren bij de heavy duty PR551V. “Deze bouw je eenvoudig om tot een doorzaaimachine, waardoor de machine multifunctioneel inzetbaar is. Dat levert veel gemak op en scheelt in aanschafkosten.” 

‘Hoveniers en medewerkers binnen de groenvoorziening zweren bij de heavy duty PR551V verticuteermachine van Billy Goat.’

Beluchtingsmachine

“Beluchten zorgt ervoor dat er zuurstof bij de graswortels kan komen, zodat die zich beter kunnen ontplooien. Een ander voordeel is een betere drainage van het gazon. Vooral nu we vaker droge zomers hebben, is dat belangrijk. Want als er dan eindelijk een buitje valt, wil je niet dat het water van het gazon afstroomt, maar juist dat het gras dit water kan opnemen. En in een nat seizoen, zorgt beluchting ervoor dat het water goed afgevoerd kan worden. Het advies is om van het voorjaar tot en met het najaar elke vier tot zes weken te beluchten.” Van het merk Billy Goat biedt Lankhaar Techniek drie typen rotorbeluchters en vier typen krukasbeluchtingsmachines. De rotorbeluchters hebben in plaats van gewichten een watertank die continu aangepast kan worden tot het juiste gewicht. Dit reservoir zit direct boven de rotorpennen wat zorgt voor mooie en rechte gaten. Naast de twee gemotoriseerde rotorbeluchters, biedt Lankhaar tevens de AET 60 beluchter. Deze kan getrokken worden of aan de driepuntsophanging van een tractor worden bevestigd.

“Het meest populair zijn echter de krukasbeluchters van Billy Goat, onder meer vanwege hun gebruiksgemak. Je kan hierbij zelf het tempo en het aantal gaatjes per vierkante meter bepalen. Maar ook een bocht maken gaat uiterst soepel.”

Zodensnijders

Nieuw van Billy Goat zijn de zodensnijders. “Tegenwoordig worden veel gazons gerenoveerd of geheel verwijderd. Deze zodensnijder snijdt vlak onder het gras door op een hoogte die je zelf kan instellen. Wat overblijft zijn handzame zoden, die je zo kan oprollen en afvoeren. Oftewel, een prachtig glad oppervlak en een opgeruimd geheel. Dit in tegenstelling tot het ongelijke terrein en extra werk wat je overhoudt na het gebruik van de ouderwetse methodes.” Lankhaar heeft vier types zodensnijders in haar assortiment, passend bij de wensen van elke gebruiker.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details