Platform voor de tuin- en groenprofessional
Een verzorgde heg in een handomdraai

Een verzorgde heg in een handomdraai

De nieuwe accuheggenscharen STIHL HSA 30 en HSA 40 brengen de heggen in je tuin snel weer in vorm

De heggen in je tuin onderhouden is kinderspel met de nieuwe, stille heggenscharen HSA 30 en HSA 40 van het STIHL AS systeem. Met een gewicht van respectievelijk slechts 2,2 en 2,3 kilogram, inclusief accu, zijn deze aantrekkelijk geprijsde instapmodellen voor kleinere tuinen bijzonder gemakkelijk te hanteren. Bovendien leveren ze indrukwekkende snoeiprestaties dankzij de hoogwaardige diamantgeslepen, geharde messen. De HSA 30 heeft een snoeilengte van 45 centimeter en een tandafstand van 22 millimeter. De HSA 40 heeft een snoeilengte van 50 centimeter en een tandafstand van 24 millimeter. Dit betekent dat je heggen en struiken snel en netjes kan trimmen. Zelfs eenjarige scheuten snoei je moeiteloos. Bij snoeiwerk nabij de grond wordt het mes beschermd tegen beschadiging door een zwaardbeschermer. Beide machines hebben handige softgrip oppervlakken voor een antislipgreep en vallen op met hun uitstekende balans. Dit maakt het werk gemakkelijker en stelt tuineigenaars in staat hun heggen op een nette en energiebesparende manier te onderhouden. De nieuwe heggenscharen halen hun energie uit een AS 2 accu uit het STIHL AS systeem. De lithium-ion-accu van 10,8 V en de bijbehorende lader AL 1 zijn compatibel met alle andere machines van dit modulaire systeem dat toestellen omvat voor een breed scala aan toepassingen – van heggenscharen en gras- en buxusscharen tot accusnoeizagen en handstofzuigers. Handig als je meer dan één machine bezit en de accu en lader dus voor meerdere toepassingen kan gebruiken.

De details in een oogopslag:

  • Krachtig en precies snoeien

De nieuwe STIHL accuheggenscharen HSA 30 en HSA 40 zijn uitgerust met een krachtige gelijkstroommotor en leveren precieze snoeiresultaten dankzij de hoogwaardige lasergesneden, diamantgeslepen, geharde messen. Zo zal je genieten van prachtig getrimde én gezonde heggen. Tegelijkertijd voorkomt een zwaardbeschermer aan het uiteinde van het mes schade bij het snoeien langs muren en de grond. De HSA 30 heeft een 45 cm lang, dubbelzijdig mes met een tandafstand van 22 mm, en is hiermee het ideale gereedschap voor licht vormsnoei- en trimwerk. Voor langere of bredere heggen raden we de accuheggenschaar HSA 40 aan, die een snoeilengte van 50 cm heeft en met een tandafstand van 24 mm zelfs geschikt is voor het snoeien van eenjarige scheuten.

  • Licht en handig

De STIHL HSA 30 en HSA 40 blinken uit door hun lage gewicht van respectievelijk slechts 2,2 en 2,3 kilogram, inclusief accu. Samen met de optimaal uitgebalanceerde constructie van de machine ontlast dit de armen van de gebruiker en vergemakkelijkt het nauwkeurig snoeiwerk bij kop- en zijsnoeien. De ergonomische vorm van de bedieningshandgreep, bekleed met zacht antislipmateriaal, en de beugelhandgreep met schakelaar aan de binnenkant bieden een comfortabele bediening en een stevige grip.

  • Praktisch accusysteem

De HSA 30 en HSA 40 halen hun energie uit de AS 2 accu en maken deel uit van het STIHL AS systeem voor eigenaars van privétuinen -en terreinen. De lithium-ion-accu van 10,8 V heeft een energie-inhoud van 28 Wh en kan met de lader AL 1 in slechts 80 minuten volledig worden opgeladen. Naast de twee heggenscharen omvat dit modulaire accusysteem nog andere machines voor de meest uiteenlopende toepassingen – van de accugras- en buxusschaar HSA 26, tot de accusnoeizaag GTA 26 en de accuhandstofzuiger SEA 20 – en het systeem wordt nog verder uitgebreid.

Tuineigenaars waarderen het lage gewicht van de nieuwe accuheggenschaar HSA 30 van STIHL. Ze weegt slechts 2,2 kg en heeft een uitstekende balans.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details