Platform voor de tuin- en groenprofessional
Efficiënt en duurzaam bestrijden. ONKRUID VERGAAT WÉL!
Gebruikers zijn vol lof over deze gebruiksvriendelijke, wendbare en solide machine.

Efficiënt en duurzaam bestrijden. ONKRUID VERGAAT WÉL!

Onkruid is een veelvoorkomend probleem in tuinen, parken en landbouwgebieden. Het verstoort de groei en ontwikkeling van gewassen en tast de esthetiek van een terrein aan. Het gebruik van pesticiden ruimt steeds meer plaats voor het mechanisch verwijderen van onkruid. Maak kennis met de gebruiksvriendelijke en multifunctionele GAMO Onkruidfrees van Machines De Schutter. Account manager Marco Luyten licht de sterktes van deze machine toe.

Dankzij de diepteregeling van de machine is een grondige bewerking van de grond kinderspel.

“Onkruid kan een ware nachtmerrie zijn voor landbouwers, tuinaannemers, medewerkers van groendiensten en andere professionals in de groensector”, geeft Luyten aan. “Het verspreidt zich snel, waarbij het kostbare tijd en energie vraagt om handmatig te verwijderen. Onder druk van nieuwe wetgeving neemt het gebruik van chemische herbiciden steeds meer af. We merken dat alsmaar meer professionals de voordelen van mechanische onkruidbestrijding ontdekken. Dit is niet alleen een milieuvriendelijke en kostenbesparende manier van werken, maar bovendien ook zeer efficiënt én met behoud van de bodemstructuur. Bij Machines De Schutter kloppen heel wat gemeentediensten aan om de GAMO Onkruidfrees aan te kopen, onder meer voor het onderhoud van kerkhoven.”

Ontdek een compacte en veelzijdige onkruidfrees.

Wendbare oplossing

“De GAMO Onkruidfrees is de ideale oplossing om een terrein te egaliseren en onkruidvrij te maken”, legt Luyten uit. “Dankzij een brede waaier van beschikbare uitvoeringen – met werkbreedtes van 40 tot 175 centimeter en met 6 tot 30 messen – bieden we bij MDS elke klant een oplossing op maat aan. Interessant is ook dat deze frees op twee verschillende platformen inzetbaar is, voor zowel tweewielige trekkers als voor tractoren, via de driepuntaankoppeling.”

“Naast die keuze uit diverse uitvoeringen appreciëren onze klanten ook het feit dat ze met de GAMO Onkruidfrees de werkdiepte flexibel kunnen instellen, met dank aan de traploze instelling van de rotors. Op die manier vermijd je structuurverandering in de onderliggende laag van een te bewerken terrein. Bij MDS leveren we de GAMO Onkruidfrees standaard met een instelbare egaliseerplaat en een traploos instelbare snelregeling-werkdiepte.”

Lichtgewicht met maximale impact

Een andere sterkte van deze machine is dat ze leverbaar is voor diverse merken tweewielige trekkers. “Dit zorgt ervoor dat de GAMO Onkruidfrees  breed inzetbaar is”, aldus Luyten. “Onze klanten kunnen rekenen op specifieke accessoires, zoals tegengewichten, gewichthouder en koppelstuk voor de aanbouw van de frees aan hun trekker.”

De GAMO Onkruidfrees in actie op een wandelweg.

Die trekker heeft trouwens geen groot vermogen nodig om de GAMO Onkruidfrees op sleeptouw te nemen, zegt Luyten. “De grootste variant voor de tweewielige trekker die we bij MDS aanbieden, heeft een werkbreedte van 130 centimeter en weegt 155 kilogram. Voor tractoren is de grootste variant 175 centimeter breed, met een gewicht van 250 kilogram. Dit blijft dus een lichtgewicht machine, maar wel met voldoende impact en power om de wortels van onkruid door te snijden en los te schoffelen. Hierdoor drogen de wortels uit en sterven ze af. Dit leidt tot een effectieve verwijdering van het onkruid. Bovendien helpt het losmaken van de grond door de frees de groei van onkruid te belemmeren, waardoor de kans op hergroei wordt verminderd.”

Verhard terrein losmaken

Wist je trouwens dat een onkruidfrees ook vaak ingezet wordt voor het losmaken van stevig aangedamde verharding? “Na bewerking met de GAMO Onkruidfrees zorg je ervoor dat hemelwater opnieuw vlot in de grond infiltreert, zodat er geen waterplassen op terreinen en paden blijven liggen”, zegt Luyten. “Onlangs leverden we een machine aan een gemeente die de busparking en rijweg van een school grondig aanpakte: niet enkel om het onkruid weg te werken, maar ook om aangedamde rijweg – door het gewicht van schoolbussen – opnieuw los te maken. Missie geslaagd.”

Ten strijde tegen Japanse duizendknoop

Nog een interessant weetje: momenteel bijten groenprofessionals hun tanden stuk op de bestrijding van de hardnekkig woekerende Japanse duizendknoop. Luyten licht toe: “Dit uitheems onkruid is een kopzorg van menig tuinaannemer. Maar met onze GAMO Onkruidfrees is dit geen ongelijke strijd meer! Als je bijvoorbeeld eerst de gewassen kort tegen de grond maait via een maaibalk, kun je achteraf met de onkruidfrees de beworteling bewerken. Dankzij de diepteregeling van de machine is een grondige bewerking van de grond trouwens kinderspel. Het weggemaaide gewas wordt dan het best en efficiëntst vernietigd door het te verhakselen met onze Negri Bio-hakselaars.”

Een tevreden gebruiker aan het woord

Een van de tevreden gebruikers van de GAMO Onkruidfrees is Bart Van Goethem uit Temse, actief in tuinonderhoud en kweker van taxus, kerstbomen en saffraan. “Ik gebruikte vele jaren een eigen schoffelmachine met rechte messen”, legt hij uit. “Ik was echter op zoek naar een compactere, minder ‘agressieve’ variant. Via een dealer ontdekte ik de GAMO Onkruidfrees. Na twee seizoenen ben ik erg tevreden over de gebruiksvriendelijke, wendbare en solide machine. Het gebruik ervan wijst zichzelf uit. Extra positief is dat ik steeds bij het team van MDS terechtkan voor technische vragen. Ik ben vol lof over hun proactieve en persoonlijke aanpak.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details